Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
19. května 2023 8:20
Čas čtení 0:42

Itálie: Počet obětí dešťů a záplav stoupl na 13

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Itálie: Počet obětí dešťů a záplav stoupl na 13
Zdroj: TASR

Nejméně na 13 stoupl v pátek počet obětí intenzivních dešťů a záplav na severu Itálie. Bilance obětí se zvýšila po čtvrtečním nalezení dalších čtyř těl v provincii Ravenna, informuje TASR na základě tiskové agentury AP.

V nejvíce postiženém regionu Emilia-Romagna jsou stále více odlehlé obce zcela odříznuty od světa kvůli zavaleným cestám, přičemž přerušeno je i telefonické spojení. Bez elektřiny bylo ve čtvrtek přibližně 27 000 lidí.

Šestačtyřicet hodin trvající vydatné srážky způsobily vylití dvou desítek řek a jejich přítoků z koryt. Úřady evakuovaly více než 10 000 obyvatel, zatímco v jiných lokalitách evakuace stále pokračují. Zaplaveno bylo více než 5 000 místních farem.

18. května 2023 19:44 Čas čtení 1:34 Čeští průvodci nelegálně organizovali túry na alpské ferraty, způsobili smrt dvou mladých žen Čeští průvodci nelegálně organizovali túry na alpské ferraty, způsobili smrt dvou mladých žen

Papež František poslal obyvatelům regionu telegram, ve kterém jim tlumočil svůj zármutek a ujistil je o svých modlitbách, uvedl ve čtvrtek Vatikán. Donedávna suchem sužovaný region Emilia-Romagna postihly silné deště již začátkem května a způsobily škody za zhruba miliardu eur. Škody na zemědělství či infrastruktuře, způsobené letošními dešti a záplavami, se již nyní odhadují na několik miliard eur.

Ve čtvrtek spadlo na severu Itálie méně srážek, v pátek se očekává jen slabý déšť. Úřady však uvedly, že výstraha vysokého stupně pro řeky zůstává v platnosti. Itálie momentálně není jediným státem v oblasti Jaderského moře, jenž se musí vyrovnávat s důsledky přívalových dešťů, které aktuálně sužují i části Slovinska, Chorvatska a Bosny.

Domů
Sdílet
Diskuse