Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
27. května 2023 10:15
Čas čtení 0:47

Mládě bizona museli utratit, protože se ho dotkl turista. Yellowstonský park v USA postihla tragédie, návštěvník nyní musí pykat

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Mládě se nedokázalo dostat z řeky, a tak mu pomohl přítomný turista. Problém však nastal ve chvíli, kdy ho stádo odmítlo přijmout zpátky.

V americkém národním parku Yellowstone museli utratit mládě bizona, protože přišlo do kontaktu s turistou. Mládě se nedokázalo dostat z řeky, a tak mu pomohl přítomný turista. Problém však nastal ve chvíli, kdy ho stádo odmítlo přijmout zpátky, informoval národní park.

Po kontaktu s člověkem na mláděti zůstaly pachové stopy lidí, což byl důvod, proč ho stádo odmítlo přijmout. Pracovníci parku se mládě snažili začlenit zpět k ostatním zvířatům, ale neúspěšně. Podle přítomných návštěvníků se mládě později opakovaně vracelo do těsné blízkosti lidí a aut. Z toho důvodu ho museli pracovníci parku utratit.

23. května 2023 15:51 Čas čtení 2:02 Páru čapích samic se vylíhlo první mládě. Hnízdo můžeš sledovat živě Páru čapích samic se vylíhlo první mládě. Hnízdo můžeš sledovat živě

Bizoni mohou být pro turisty velmi nebezpeční. Dospělý jedinec váží až 900 kilogramů a dokáže běžet rychlostí až 35 kilometrů za hodinu. Park v posledních letech dokonce zaznamenal několik případů, kdy bizoni zranili turisty, kteří se k nim přiblížili.

Yellowstone má pro návštěvníky přísná pravidla

Turisté, kteří park navštíví, musí dodržovat přísná nařízení. Návštěvníci se musí držet nejméně 21 metrů od všech divokých zvířat. K medvědům a vlkům se nesmí přiblížit na méně než 91 metrů.

Muž, který je zodpovědný za smrt mladého bizona, svou vinu přiznal. Dostal pokutu 235 dolarů a do fondu na ochranu divoké zvěře Yellowstonského národního parku musí zaplatit 500 dolarů.

bizón, Yellowstone National Park, USA
Zdroj: Hellen Jack/Yellowstone National Park
Domů
Sdílet
Diskuse