Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik TASR
28. května 2023 v 10:29
Čas čtení 1:02

VIDEO: Muž během letu otevřel v letadle plném lidí nouzový východ

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Muž během letu otevřel v letadle plném lidí nouzový východ
Zdroj: Unsplash/Kevin Woblick/volně k užití (ilustrační foto)

Podle svědků se podezřelý z letadla pokusil vyskočit.

Muž v letadle jihokorejské společnosti Asiana Airlines se 194 pasažéry na palubě v pátek několik minut před přistáním na letišti ve městě Tegu otevřel nouzový východ. Po bezpečném přistání si několik cestujících stěžovalo na dýchací potíže, uvedli představitelé tamního letiště.

27. května 2023 v 19:29 Čas čtení 0:29 Opilá řidička na jižní Moravě najela do dětí, měla 1,6 promile Opilá řidička na jižní Moravě najela do dětí, měla 1,6 promile

Děsivé záběry z incidentu zaznamenávají, jak vítr v plné rychlosti fouká na palubu na vyděšené pasažéry, kteří se drží za loketní opěrky. Jak informuje Al-Džazíra, muž otevřel nouzové dveře v letadle, neboť prý chtěl vystoupit. Při policejním výslechu řekl, že to udělal proto, že se cítil špatně a chtěl se rychle dostat z letadla.

Představitelé letiště uvedli, že nikdo z pasažérů z letadla nevypadl ani si neublížil, ale někteří vystrašení cestující si stěžovali na dýchací potíže a byli převezeni do nemocnice. Další škody nebyly hlášeny.


Muž sedící u nouzového východu dveře údajně otevřel, když bylo letadlo asi 250 metrů nad zemí. Všichni cestující seděli v té době připoutáni na svých místech. Podle svědků se podezřelý z letadla pokusil vyskočit.


Úřady tvrdí, že jde o třiatřicetiletého muže, který cestoval sám. Podle policie dechová zkouška neprokázala, že by byl pod vlivem alkoholu, ale bylo náročné s ním komunikovat.


V letadle se nacházelo i 48 žáků základních a středních škol, kteří cestovali na sportovní akci.

Muž během výslechu vypověděl, že po nedávné ztrátě zaměstnání byl pod velkým stresem a nouzový východ otevřel, neboť dostal panický záchvat a chtěl se z letadla rychle dostat.

Letadlo Airbus A321 směřující z jihokorejského ostrova Čedžu přistálo na letišti v Tegu ve 12:39 místního času, vyplývá z údajů zveřejněných na portálu FlightRadar.

Domů
Sdílet
Diskuse