Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Radim Šlechta
1. června 2023 14:49
Čas čtení 0:35

ČHMÚ: Výstraha rozšířena. V těchto krajích hrozí nebezpečí požárů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ: Výstraha rozšířena. V těchto krajích hrozí nebezpečí požárů
Zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Meteorologové rozšířili varování před vznikem požárů.

Český hydrometeorologický ústav rozšířil výstrahu před požáry. Od čtvrtka se nově týká části Jihočeského a většího území Libereckého a Královéhradeckého kraje. Výstraha kvůli přetrvávajícímu suchu platí do odvolání. Český hydrometeorologický ústav o tom informoval na svých stránkách.

1. června 2023 12:41 Čas čtení 0:53 Rada Evropské unie se rozhodla přistoupit k Istanbulské úmluvě. Česko ji projedná Rada Evropské unie se rozhodla přistoupit k Istanbulské úmluvě. Česko ji projedná

„Vzhledem k prohlubujícímu se suchu a očekávanému převážně slunečnému počasí bez výraznějších srážek i v dalších dnech se od čtvrtka 1. června rozšiřuje výstraha na nebezpečí vzniku a šíření požárů,“ píše ústav na Twitteru. Výstraha před vznikem požárů platí pro celé západní území Čech, Středočeský kraj a části kraje Jihočeského, Královéhradeckého, Libereckého a Pardubického.

Výstraha, čhmú
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Ústav varuje před rizikem následných škod i ohrožení životů. Doporučuje nerozdělávat oheň v přírodě a lesích, nevypalovat trávu a neodhazovat nedopalky na zem. Nebezpečné může být i používání přenosných vařičů nebo jiných zdrojů otevřeného ohně. Pro větší bezpečnost ČHMÚ apeluje, aby se lidé řídili místními vyhláškami a zákazy. Důležité je dbát i na úsporné hospodaření s vodou.

Domů
Sdílet
Diskuse