Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
5. června 2023 10:37
Čas čtení 0:53

Konec slunečna, začátek deště. ČHMÚ předpovídá na tento týden jarní a deštivé počasí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Konec slunečna, začátek deště. ČHMÚ předpovídá na tento týden jarní a deštivé počasí
Zdroj: Unsplash/Erik Witsoe/volně k užití

Jestli se těšíš na opalování a opravdu vysoké denní teploty, budeš si muset tento týden ještě počkat. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nebude počasí odpovídat minulému týdnu, ale spíš jarním teplotám před měsícem.

Českou republiku tentokrát nečeká úplně radikální ochlazení z hlediska teplot, nicméně meteorologové předpokládají, že z nebe budou padat srážky. Modelovým příkladem bude již pondělí, které bude většinou oblačné. Z jihu a jihovýchodu začne přicházet déšť, přičemž zde budou srážky vydatnější. Ojediněle se mohou vyskytnout bouřky. 

Nejvyšší teploty dosáhnou 24 °C, při trvalejších srážkách, tedy na jižní části území, je třeba očekávat teplotu o 7 °C nižší. Vítr ale bude slabý.

Důležité je ale dodat, že během dneška a zítřka dopoledne stále platí pro velkou část Čech nízké riziko požáru. To sníží až nastupující srážky.

Oblačnost, přeháňky

V úterý se počasí prakticky nezmění. Jedinou změnu zaznamená teplota, která vystoupá maximálně na 21 °C. Ve středu by se mohla v Čechách objevit polojasná obloha, postupem času se ale, stejně jako na zbytku území, zatáhne a přijdou přeháňky i bouřky. Maximální teplota dosáhne 23 °C, v Čechách ojediněle 25 °C. Vítr bude slabý a proměnlivý.

Čtvrtek bude znovu přechodně polojasný, nicméně zbytek dne bude taktéž oblačný až zatažený a ojediněle se objeví přeháňky nebo i bouřky s nejvyššími denními teplotami až 25 °C. Vítr se nezmění. V pátek se změní akorát teplota, která překročí pověstnou pětadvacítku a vystoupá až na letních 26 °C.

19. dubna 2024 8:00 Čas čtení 5:30 „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty „Bábě uřežu hlavu a dám ji na televizi.“ Sadista Tvrdík zmasakroval vlastní rodinu, bál se ho i šéf pražské mordparty

Víkendová vyhlídka je podle meteorologů příznivější, nebe bude oblačné až polojasné, přeháňky nás ale neminou. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 22 až 27 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse