Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
5. června 2023 v 16:28
Čas čtení 0:42

Medvědi způsobili na slovenském hřbitově spoušť. Lákají je svíčky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Medvědy na hřbitově lákají svíčky.

Výskyt medvědů v těchto dnech zaznamenali v areálu a okolí Ružomberského městského hřbitova na severu Slovenska. Informuje o tom TASR.

V neděli 4. června na místo přivolali Zásahový tým pro medvěda hnědého, ten bude v pondělí večer v práci pokračovat. V lokalitě bude intenzivněji hlídkovat i městská policie. Informoval o tom ružomberský primátor Ľubomír Kubáň. Zároveň požádal veřejnost, aby omezila návštěvu hřbitova v Ružomberku ve večerních a v časných ranních hodinách.

Na hřbitově byly minulý týden nalezeny rozbité svícny, rozházené květiny a poničené dekorace. „Městská policie na místě posílila hlídky, protože prvotní odhad byl, že jde o činnost vandalů. Po neděli je však jasné, že za nepořádkem na hřbitově stojí několik medvědů, jejichž výskyt jsme zaznamenali v areálu a okolí hřbitova,“ uvedl mluvčí ružomberského primátora Vladimír Miškovčík. Ujistil, že kompetentní situaci řeší.

Mluvčí dodal, že medvědi lákají na hroby svíce. „Žádáme proto návštěvníky hřbitova, aby je do odvolání nepoužívali,“ podotkl. Městský hřbitov, který byl dosud přístupný nepřetržitě, bude ve večerních hodinách od 19:00 do 8:00 uzavřen.

To, kde se medvědi vyskytují na Slovensku nejvíc, si můžeš prohlédnout na této mapě.

medvedemedvede
Zobrazit galerii
(2)
Domů
Sdílet
Diskuse