Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
7. června 2023 16:22
Čas čtení 0:36

Novým ředitelem České televize se stal Jan Souček

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Novým ředitelem České televize se stal Jan Souček
Zdroj: Wiki Commons

Ve středu hlasovala Rada České televize o novém generálním řediteli instituce. Ve tříkolové volbě nakonec zvítězil Jan Souček s počtem 11 hlasů.

Nový generální ředitel nastoupí do funkce od 1. října a veřejnoprávní televizi povede do 30. září 2029. Ve finále výběrového řízení se sešlo celkem pět mužů. Funkci obhajoval současný ředitel Petr Dvořák, který televizi vedl od roku 2011. Proti němu se postavili ředitel brněnského studia ČT Jan Souček, bývalý ředitel TV Prima Martin Konrád, krizový manažer Pavel Hřídel a producent Jan Štern. 

7. června 2023 16:10 Čas čtení 2:05 Arnold Schwarzenegger má nový dokument. Nezaslouží si ho ani on, ani jeho fanouškovská základna Arnold Schwarzenegger má nový dokument. Nezaslouží si ho ani on, ani jeho fanouškovská základna

Vítězný kandidát musel přesvědčit celkem dvě třetiny členů Rady České televize a získat alespoň 10 hlasů z 15 možných. V prvním kole volby generálního ředitele České televize zvítězil Jan Souček s počtem osmi hlasů. Druhý Petr Dvořák získal pět hlasů a oba tak postoupili do druhého kola. Martin Konrád získal jeden hlas, jeden hlas byl odevzdán jako neplatný.

V druhém kole zvítězil Jan Souček s devíti hlasy, Petr Dvořák získal šest hlasů. Ve třetím kole pak s 11 hlasy zvítězil Jan Souček, a stal se tedy novým generálním ředitelem České televize. 

Domů
Sdílet
Diskuse