Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
16. června 2023 9:43
Čas čtení 1:10

Od kapely Rammstein se distancují partneři. Jejich vydavatelství pozastavilo aktivity, které jsou pro skupinu klíčové

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Od kapely Rammstein se distancují partneři. Jejich vydavatelství pozastavilo aktivity, které jsou pro skupinu klíčové
Zdroj: Flickr/NRK P3/na voľné použitie

Vydavatelství Universal Music vydalo všechny nahrávky skupiny Rammstein od debutového alba Herzeleid, které vyšlo v roce 1995.

Jedno z největších hudebních vydavatelství na světě Universal Music ve čtvrtek oznámilo, že v souvislosti s obviněními, kterým v současnosti čelí německá skupina Rammstein, „až do odvolání pozastavilo marketingové a propagační aktivity k nahrávkám kapely“. Informuje o tom TASR.


Na vyjádření Universal Music k obviněním vůči Rammstein, především jeho frontmanovi Tillu Lindemannovi, už podle deníku čekali mnozí představitelé hudebního byznysu. Společnost dosud mlčela, ve čtvrtek odpoledne však k záležitosti vydala prohlášení.

Dočasně pozastavili marketingové a propagační aktivity

„Obvinění vůči Tillu Lindemannovi nás šokovala a nejvíce si vážíme žen, které se v tomto případě tak odvážně veřejně vyjádřily. Jsme přesvědčeni, že úplné objasnění těchto obvinění, i ze strany úřadů, je nevyhnutelné a je i v zájmu celé kapely. Po zveřejnění obvinění jsme dočasně pozastavili marketingové a propagační aktivity k nahrávkám kapely,“ uvádí se v prohlášení Universal Music.


Universal kromě toho poukázal na to, že obchodní vztahy s kapelou se týkají například prodeje nahrávek, ne však koncertů nebo merchandisingu. Universal vydal všechny nahrávky skupiny Rammstein od debutového alba Herzeleid, které vyšlo v roce 1995.


V uplynulých dnech vzneslo obvinění vůči Lindemannovi – převážně anonymně – několik žen. Popisovaly situace, které v minulosti zčásti považovaly za děsivé. Mladé ženy měly být na koncertech skupiny Rammstein cíleně vybírány do tzv. nulté řady (row zero), která se nachází bezprostředně pod pódiem, a následně zvány na večírky po koncertě. Podle vyjádření některých žen docházelo na takových večírcích i k sexu.


Fanynka z irského Dublinu v květnu skupinu obvinila, že jí na takovém večírku proti její vůli podala blíže neurčené omamné látky, v důsledku čehož si nic nepamatovala a následně si na těle našla modřiny a podlitiny. Samotný Lindemann jí měl dělat sexuální návrhy. Šedesátiletý Lindemann, který je v současnosti s kapelou na evropském turné, obvinění prostřednictvím dvou berlínských právníků v celém rozsahu odmítl.

Domů
Sdílet
Diskuse