Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
19. června 2023 9:45
Čas čtení 0:32

Česko má za sebou první tropický den, ČHMÚ očekává v tomto týdnu i tropickou noc. Ochladí se až v pátek

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko má za sebou první tropický den, ČHMÚ očekává v tomto týdnu i tropickou noc. Ochladí se až v pátek
Zdroj: Unsplash/Helena Lopes

Tento týden nás pravděpodobně čeká první tropická noc.

Česko má za sebou první tropický den, v Plzni se naměřilo 30,3 °C. V podobném duchu bude pokračovat i zbytek týdne. Čekají nás vysoké teploty a přijít mohou i silné bouřky. Na trochu chladnější den se můžeme těšit až v pátek. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

19. června 2023 6:00 Čas čtení 6:31 „Matka po porodu odešla a starost o dítě nechala na mně.“ Češi se nám svěřili s pocity a zkušenostmi s otcovstvím „Matka po porodu odešla a starost o dítě nechala na mně.“ Češi se nám svěřili s pocity a zkušenostmi s otcovstvím

Během pondělka teploty vystoupají na 26–30 °C a v úterý se vyšplhají až ke 32 °C. Podobné horko můžeme čekat i ve středu a ve čtvrtek s teplotami 21–27 °C. Na 22–26 °C klesnou v pátek. Převážně na počátku týdne mohou přijít bouřky, ojediněle mohou být i silné. 

Tropických dní nás podle ústavu pravděpodobně tento týden bude čekat víc. Kromě toho může přijít i první tropická noc, během níž teploty neklesnou pod 20 °C. Tu ČHMÚ očekává nejspíše v pátek. Minulý rok byl první tropický den už 20. května.

Domů
Sdílet
Diskuse