Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Veronika Dlesková
21. června 2023 v 12:01
Čas čtení 0:53

Válka gangů: Při vězeňské vzpouře v Hondurasu zemřelo 41 žen

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Válka gangů: Při vězeňské vzpouře v Hondurasu zemřelo 41 žen
Zdroj: Twitter/@shanghaidaily

Minimálně 41 obětí si vyžádala vězeňská vzpoura ve městě Tamara v Hondurasu. Většina žen uhořela, některé zemřely na střelná či bodná poranění.

Vězeňská vzpoura propukla v úterý a zemřelo při ní 41 žen. Toto číslo ale může nadále stoupat. Některé z vězenkyň byly upáleny zaživa, jiné byly nalezeny zastřelené. Minimálně sedm žen bylo převezeno do nemocnice se střelnými či bodnými poraněními. 

21. června 2023 v 6:00 Čas čtení 6:18 „Přikázal mi, abych si tam strčila ještě dlouhou dýku.“ Bestie z Brna zavraždila muže a jeho partnerku brutálně znásilňovala „Přikázal mi, abych si tam strčila ještě dlouhou dýku.“ Bestie z Brna zavraždila muže a jeho partnerku brutálně znásilňovala

Podle honduraské prezidentky Xiomary Castro je zavraždění desítek žen spojeno s pouličními gangy, s nimiž se země potýká. „Jsem šokována monstrózní vraždou žen, kterou naplánovaly gangy za plného dohledu bezpečnostních orgánů. Přeji upřímnou soustrast rodinám poškozených,“ uvedla prezidentka na Twitteru„Vyzývám ministra bezpečnosti a prezidenta intervenční komise, aby za situaci přijali odpovědnost. Přijmu drastická opatření,“ dodala. 

Pozůstalí a příbuzní přeživších se shromažďují před věznicí s nadějí, že získají nové informace o svých blízkých. „Snažím se zjistit, co se stalo s mou dcerou, ale stále nám nedodali žádné informace,“svěřila se jedna ze žen. 

20. června 2023 v 17:29 Čas čtení 0:38 Burlesku z Třebíče bude řešit policie Burlesku z Třebíče bude řešit policie

Vedoucí vězeňského systému v Hondurasu Julissa Villanueva naznačila, že vězeňská vzpoura vznikla kvůli nedávným pokusům vlády o omezení vlivu, který mají tamní gangy ve vězeňských institucích. „Je to důsledek kroků, které jsme činili vůči organizovanému zločinu,“ uvedla Villanueva. „Ale my nepolevíme,“ dodala. 

Domů
Sdílet
Diskuse