Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
25. června 2023 9:25
Čas čtení 0:52

Požár u Konecchlumí: Les hasilo sedmnáct jednotek i vrtulník, příčina se vyšetřuje

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Požár u Konecchlumí: Les hasilo sedmnáct jednotek i vrtulník, příčina se vyšetřuje
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Zasažena byla plocha 250 × 60 metrů, škoda je vyčíslena zhruba na dvě stě tisíc korun.

V katastru obce Konecchlumí na Jičínsku zasahovaly v sobotu jednotky ze třetího stupně požárního poplachu při požáru lesního porostu a paseky. Zasažena byla plocha 250 × 60 metrů, s uhašením pomáhal také vrtulník. Oheň se podařilo dohasit ještě toho dne, požářiště bylo pod dohledem až do nedělního rána. Příčina se vyšetřuje, vyšetřovatelé stanovili škodu zhruba na dvě stě tisíc korun. O zásahu informoval Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje. 

24. června 2023 10:56 Čas čtení 10:13 ZÁZNAM: Wagnerovci zastavili postup na Moskvu. Prigožin po dohodě s Lukašenkem řekl, že nechce „prolít ruskou krev“ ZÁZNAM: Wagnerovci zastavili postup na Moskvu. Prigožin po dohodě s Lukašenkem řekl, že nechce „prolít ruskou krev“

Zasahovaly desítky hasičů

Na místě zasahovalo celkem sedmnáct jednotek požární ochrany, z toho tři profesionální a čtrnáct dobrovolných. Celkem se jednalo o zhruba osmdesát hasičů. Velitel zásahu si vyžádal na pomoc s hašením i policejní vrtulník s bambivakem, ten na požářiště shodil vodu 33krát. Požár se podařilo lokalizovat krátce po 19. hodině. Hasiči postupně redukovali nasazené síly a prostředky, požářiště bylo ale pod dohledem dvou dobrovolných jednotek až do rána, kdy bylo místo zásahu předáno majiteli.

„Vyšetřovatelé stanovili škodu asi na dvě stě tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou asi 5 milionů. Rozsah zasaženého území je 250 × 60 metrů. Příčina vzniku požáru se vyšetřuje,“doplnili hasiči.

Domů
Sdílet
Diskuse