Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Kateřina Viková
3. července 2023 10:10
Čas čtení 0:57

Itálie bojuje proti plavkám i žabkám, zavádí přísný dress code. Turistům hrozí pokuta přes 11 tisíc korun

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Itálie bojuje proti plavkám i žabkám, zavádí přísný dress code. Turistům hrozí pokuta přes 11 tisíc korun
Zdroj: Skims

Itálie zpřísňuje pravidla oblékaní v některých turistických památkách a oblastech. Jedná se zejména o sakrální stavby, kde je nutné mít zakrytá ramena a kolena, ale také o centra přímořských měst. Návštěvníci by se zde neměli producírovat jen v plavkách.

Obecně platí, že je odhalování zakázáno v kostelech a katedrálách, ale i v řadě historických památek, upozorňuje server Forbes. Poměrně přísný dress code platí například v římském Pantheonu, bazilice svatého Petra nebo florentském dómu.

24. května 2023 6:00 Čas čtení 7:31 Výlet do Říma: Ukážeme ti nejlepší tipy na street food poblíž známých památek Výlet do Říma: Ukážeme ti nejlepší tipy na street food poblíž známých památek

Plavky do centra města nepatří, někde vadí i žabky

Přímořské město Sorrento zakázalo chození v centru města v plavkách již loni. „Tohle chování může být místním i ostatním návštěvníkům Sorrenta nepříjemné a obtěžovat je. Zákazem odhalování chceme ochránit a vylepšit kvalitu života ve městě a zachovat mu důstojnost historického centra u veřejných prostranství,“ vysvětlil opatření Massimo Coppol, starosta města. Za porušení tohoto předpisu hrozí pokuta 500 eur (11 870 korun).

14. června 2023 13:34 Čas čtení 0:41 Italské hory se otevírají handicapovaným lidem. Kromě bezbariérové stezky chystají i koncerty pro neslyšící Italské hory se otevírají handicapovaným lidem. Kromě bezbariérové stezky chystají i koncerty pro neslyšící

Na ostrově Lipari platí podobná pravidla. Od roku 2013 mohou návštěvníci za nošení plavek a žabek na určených místech zaplatit pokutu až 500 eur. V severoitalských Benátkách může prohlídka města v plavkách nebo s odhalenou hrudí také vést až k pětiseteurové pokutě.

Nejen Itálie

Itálie je jen jednou z mnoha zemí, kde by ti nošení plavek mohlo přinést tučnou pokutu – nebo ještě hůř, vězení. Mnoho turistů překvapilo, že dvě velmi oblíbené destinace, Barcelona a Mallorca, mají přísná pravidla proti nošení bikin na veřejnosti. V roce 2011 zákonodárci v Barceloně zakázali nošení bikin mimo pláž ve snaze očistit image města.

Další zemí, kde se návštěvníci na dovolené dostali do problémů, jsou Filipíny. V roce 2019 byla Lin Tzu Ting dokonce zatčena za to, že měla na oblíbené turistické pláži oblečené krátké bikiny, informoval o tom Daily Mail.

Domů
Sdílet
Diskuse