Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eduard Starkbauer
5. července 2023 9:44
Čas čtení 0:36

Co viděli a slyšeli pasažéři pár vteřin před implozí ponorky Titan? Netrpěli ani minutu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Co viděli a slyšeli pasažéři pár vteřin před implozí ponorky Titan? Netrpěli ani minutu
Zdroj: OceanGate

Vrak lodi našli záchranáři 4 dny po tragédii. Lidské pozůstatky jsou předmětem odborné analýzy.

Po tragédii ponorky Titan, kterou sledoval se zatajeným dechem celý svět, jsme blíže k představě, jak vypadaly poslední momenty života její posádky. Analýzu okamžiků před implozí přinesl deník The New York Times.

Pět pasažérů se těsně před implozí nacházelo v téměř úplné tmě, protože si energii pro světelné zdroje šetřili na příjezd k vraku Titaniku. Čas si zpříjemňovali poslechem hudby z bluetooth reproduktoru a pozorováním svítících podmořských živočichů. Na palubě byl zakázán jediný hudební žánr: country. Šéf firmy OceanGate Stockton Rush ho prý nemohl snést.

Titan byla miniponorka, kterou provozovala americká turistická a expediční společnost OceanGate, jež brala turisty k vraku Titaniku. K jejímu tragickému konci došlo 18. června. Zdeformovaný vrak našli záchranáři o čtyři dny později jen 488 metrů od Titaniku. Nalezené lidské pozůstatky jsou momentálně předmětem zkoumání lékařských expertů. Smrt pasažérů během imploze přišla okamžitě.

Domů
Sdílet
Diskuse