Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martin Adam Pavlík
5. července 2023 16:08
Čas čtení 0:54

Vémola dostal tučnou pokutu. Toto je částka, kterou musí zaplatit kvůli neoprávněnému chovu šelem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Vémola dostal tučnou pokutu. Toto je částka, kterou musí zaplatit kvůli neoprávněnému chovu šelem
Zdroj: Instagram/Karlos Vémola

Trestní stíhání vůči českému MMA zápasníkovi Karlosi Vémolovi je zastaveno a všechna zvířata nakonec zůstávají v jeho obrovské vile, takzvaném „Vémolandu“. Terminátor se ale nevyhnul tučné pokutě. Informuje o tom televize CNN Prima News.

Vémola byl obviněn z neoprávněného chovu šelem. Hrozily mu až tři roky za mřížemi. Jak však sebevědomě prohlásil, do vězení se nechystá. Přesto přiznal vinu a musí zaplatit pokutu až 200 tisíc korun.


„Hned na začátku případu jsem přiznal, že jsem si opatřil tygry i přesto, že jsem měl povolení pouze k chovu lvů. Zaplatit pokutu mi nevadilo. Šlo mi o to, aby Antonia Ramba (tygřice, kterou chová pozn. redaktora) zůstala u nás. Konečné vyšetřování veterinární správy bylo, že za půl roku nenašla pro Rambu lepší podmínky,“ přiblížil zápasník a dodal, že tygřice zůstává nadále v jeho péči.

Celá kauza začala už koncem loňského roku. Vémola obvinil dlouholetého rivala Patrika Kincla z toho, že ho udal pro nedovolený chov exotických zvířat, což Kincl jasně popřel. U Vémoly byla policejní razie a Kincl, který mezitím ve společné odvetě obhájil titul Oktagonu, na něj tehdy podal trestní oznámení za pomluvu.

„Karel dostal předžalobní výzvu. K soudu to nemuselo dojít, ale neomlouval se. Můj právník to bude proto podávat k soudu a budeme se soudit,“ řekl Kincl už v prosinci. Vémolu po tvrdé prohře čeká v sobotu 29. července další zápas na pražské Štvanici.

7. února 2024 9:04 Čas čtení 1:18 Film o Vémolovi se začal natáčet před 15 lety, když dělal vyhazovače v Londýně. Právě běží v kinech Film o Vémolovi se začal natáčet před 15 lety, když dělal vyhazovače v Londýně. Právě běží v kinech

Jak se však vyjádřil, v plánu má pak už jen pár kariérních zápasů, přičemž jeden má být obhajoba titulu polotěžké váhy a druhý odveta „zápasu století“ s Attilou Véghem, který jej v roce 2019 knokautoval v prvním kole.

Domů
Sdílet
Diskuse