Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martina Havranová
9. července 2023 14:27
Čas čtení 0:37

Rusko sestřelilo nad Krymem raketu. Zatím se neví, kdo ji odpálil

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Zatím nejsou konkrétní informace o tom, odkud byla raketa odpálena.

Ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily v neděli u města Kerč, ležícího na okupovaném ukrajinském poloostrově Krym, raketu s plochou dráhou letu. Na svém účtu v aplikaci Telegram to oznámil Kremlem dosazený gubernátor Krymu Sergej Aksionov, informuje TASR na základě zprávy agentury Reuters.

„Žádám všechny, aby zůstali klidní a důvěřovali pouze ověřeným zdrojům informací,“ napsal Aksionov. Incident si podle něj nevyžádal žádné škody ani oběti. Aksionov nekonkretizoval, odkud byla raketa odpálena.

ukrajina válka raketa raketový systém
Zdroj: TASR/AP

Ruská státní média ve stejnou dobu informovala o dočasném zastavení dopravy na Kerčském (Krymském) mostě, který spojuje Rusko s Krymem, v obou směrech. Představitel okupační správy Záporožské oblasti Vladimir Rogov na svém telegramovém kanálu uvedl, že podle předběžných informací se tak stalo z důvodu „pokusu (ukrajinských) nacistů“ zaútočit na úsek mostu v Kerčské oblasti.

Ruskem dosazený ministr dopravy Krymské republiky Nikolaj Lukašenko později oznámil, že doprava na mostě byla obnovena. Rusko anektovalo Krym, kde má základnu černomořské flotily, v roce 2014. Ukrajinská strana se k incidentu zatím nevyjádřila.

Domů
Sdílet
Diskuse