Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Martina Havranová
9. července 2023 19:52
Čas čtení 0:58

Polovojenská organizace plánuje útoky na Rusko. Je složena z přeběhlíků z ruských ozbrojených sil a ruských dobrovolníků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Polovojenská organizace plánuje útoky na Rusko. Je složena z přeběhlíků z ruských ozbrojených sil a ruských dobrovolníků
Zdroj: TASR/AP

Člen seskupení tvrdí, že v ruské armádě vládne nespokojenost, protože mnozí vojáci, kteří tam vstoupili z finančních důvodů, nedostali výplaty.

Polovojenská organizace Legie Svoboda Ruska, která je součástí Ozbrojených sil Ukrajiny a tvoří ji přeběhlíci z ruských ozbrojených sil a ruští dobrovolníci, plánuje v blízké budoucnosti provést další akce v ruských oblastech hraničících s Ukrajinou. „V nadcházejícím měsíci přijde další překvapení,“ řekl Maximilian Andronnikov, který si říká Cézar, v rozhovoru pro britský nedělník The Observer, o kterém informuje agentura DPA.

Rusko, Ukrajina, Vojaci, Tank, armada, vojna, konflikt
Zdroj: TASR/AP

„Bude to naše třetí mise,“ uvedl dále Andronnikov a dodal, že následovat bude čtvrtá a pátá. „Máme ambiciózní plány. Chceme osvobodit celé naše území,“ pokračoval. V květnu a červnu bojovníci legie spolu s příslušníky Ruského dobrovolnického sboru uskutečnili několik výpadů na území ruské Belgorodské oblasti. Vláda v Kyjevě zdůrazňuje, že s útoky nemá nic společného.

Legie je podle Andronnikova odkázána na pomoc ukrajinské armády, ale o operacích na ruském území rozhoduje nezávisle. Používá převážně obrněná vozidla, která ukořistila ukrajinská armáda v bojích s ruskými silami. Andronnikov se domnívá, že ruský prezident Vladimir Putin je po červnové vzpouře žoldnéřů Wagnerovy skupiny oslaben. Očekává, že Putinův režim padne do konce roku 2024. Tvrdí, že v ruské armádě vládne nespokojenost, protože mnozí vojáci, kteří tam vstoupili z finančních důvodů, nedostali výplaty.

29. dubna 2024 17:30 Čas čtení 4:44 V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv V Minecraftu najdeš knihovnu plnou článků zakázaných novinářů. Tyto texty jsou v jejich zemích tabu, hra nikoliv

Polovojenské jednotky jako Legie Svoboda Ruska jsou obviňovány z napojení na pravicově-extremistické organizace. V rozhovoru pro The Observer se Andronnikov označil za přívržence konstituční monarchie, který obdivuje bývalé britské premiéry Winstona Churchilla a Margaret Thatcher. V legii podle něj bojují lidé s levicovými a pravicovými názory, ale také zklamaní stoupenci ruského opozičního lídra Alexeje Navalného.

Domů
Sdílet
Diskuse