Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Florián Meričko
15. července 2023 9:20
Čas čtení 0:31

Rodina chtěla v Itálii ušetřit za ubytování, tak si na pláži postavila obrovský stan. Hned schytala mastnou pokutu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Rekreanti věřili, že na ubytování mohou ušetřit, nenastudovali si však místní legislativu.

Italská rodina se pokoušela ušetřit během výletu v italské Mandurii. Místo pobytu v hotelu či apartmá se rozhodli rekreanti přespat přímo na pláži v obrovském několikametrovém stanu. Mohutné konstrukce si ale rychle všimli místní obyvatelé, kteří na to upozornili úřady, informuje portál la Repubblica.

14. července 2023 12:30 Čas čtení 3:03 Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům Přehledně: Jak zvládnout horka? Teploty se v Česku o víkendu přiblíží čtyřiceti stupňům

Stan měl rozlohu až 30 metrů čtverečních, a tak se fotografie z pláže v Itálii rychle staly virálními. Lidé na sociálních sítích ostře kritizovali chování turistů, někteří je dokonce označili za „hulváty“. Pobouření obyvatelé v čele s místním hnutím Azione Messapica nakonec dohnali k činu i tamní úřady.

Policisté udělili rodině pokutu ve výši 500 eur (v přepočtu 12 tisíc korun) za neoprávněné koupání v chráněné lokalitě u řeky Chidro. Kromě toho jim nařídili rozebrat mohutný stan a z pláže se přemístit. Rodina tak nakonec na ubytování neušetřila.

Mohutný stan, v ktorom prebývali dovolenkári.
Zdroj: FB/Azzione Messapica
Domů
Sdílet
Diskuse