Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. července 2023 v 10:42
Čas čtení 1:20

Video: Češku měli v Bratislavě vulgárně urážet záchranáři. „Co budeme dělat s tou tlustou p****?“ zaznělo prý

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Video: Češku měli v Bratislavě vulgárně urážet záchranáři. „Co budeme dělat s tou tlustou p****?“ zaznělo prý
Zdroj: Slovenská komora zdravotnických záchranářů

Případem se podle slovenských médií zabývá policie, vedení záchranné služby i ministerstvo zdravotnictví.

Ve středu 12. července se měl v Bratislavě odehrát šokující případ. Češka, která byla ve slovenské metropoli na výletě, zkolabovala a dostala se do péče záchranné služby. Dva slovenští záchranáři ji měli v sanitce vulgárně urážet a vysmívat se jí. O případu, kterým se zabývá i policie, informovala slovenská televize Joj.

„Oholíme ji a budeme s ní mít sex?“ slyšela žena v sanitce

Dvaadvacetiletá Češka má podle svých slov diagnostikovanou vzácnou neurologickou poruchu. V pozdních nočních hodinách se jí na bratislavském Kollárově náměstí udělalo špatně. Na pomoc přijeli dva záchranáři, jejich chování bylo podle kolemjdoucích svědků neprofesionální. „Jeden ze záchranářů řekl kolegovi, aby mu pomohl s tím tělesem, že on to nedá. Bylo to odporné a hnusné,“citovala Joj jednoho ze svědků. Podle něj byla na místě i policie, která však nijak nezakročila.

Situace vygradovala v sanitce, kde se žena probrala. Její diagnóza jí v záchvatu nejdříve umožňuje slyšet, až pak mluvit. „Když jsem se probouzela k vědomí, zaslechla jsem, jak se záchranáři baví o tom, ‚co budou dělat s tou tlustou p****‘. Pak mi jeden z nich stáhl šortky, aby ukázal strie, které mám na boku. Taky naznačovali, že nemám podprsenku, načež mi jeden z nich nadzvedl výstřih, aby se ujistil, že ji opravdu nemám,“ popsala samotná žena.

Češka vnímala i další věci. „Také jsem slyšela, jak jeden z nich říká: ‚Co s ní budeme dělat, oholíme ji a budeme s ní mít sex?‘ “ Záchranáři měli na adresu ženy použít také označení „tlustý hroch“. Během záchvatu prý mívá křeče a potřebuje infuzi. Tu však v sanitce nedostala, místo toho se na jejím těle objevily modřiny. Jak k nim přišla, si žena nepamatuje.

31. května 2024 v 15:30 Čas čtení 3:42 Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime

Situací se kromě slovenských policistů zabývá také vedení záchranné služby. „Pokud naše interní zjišťování prokáže jakékoli pochybení našich zaměstnanců, co se týče dodržení etických zásad, budeme vůči nim postupovat v souladu s našimi interními předpisy,“uvedla mluvčí bratislavské záchranné služby Darina Schreková. Zdravotníci, kterých se incident týkal, již byli vedením vyslechnuti. I oni prý mají své svědky. Ministerstvo zdravotnictví se k případu vyjádří po víkendu.

Domů
Sdílet
Diskuse