Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
17. července 2023 15:37
Čas čtení 0:39

ČHMÚ varuje před silnými bouřkami a krupobitím

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ varuje před silnými bouřkami a krupobitím
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí rozšířil výstrahu, která platí pro Moravu a Slezsko. Kromě silných bouřek a dešťů se vyskytnou i kroupy o průměru až dva centimetry.

Na pondělí je v platnosti výstraha před silnými bouřkami a dešti, která platí pro většinu Moravy a Slezska. Bouřky budou postupovat od jihu Moravy směrem k Ostravě. Během bouří se mohou vyskytovat i kroupy o průměru kolem dvou centimetrů. „Lze očekávat škody na majetku, výpadky v energetice a problémy v dopravě,“uvádí meteorologové. 

17. července 2023 14:56 Čas čtení 0:28 Čeští meteorologové jsou klíčoví pro bezpečnost státu, dostanou vlastní zákon Čeští meteorologové jsou klíčoví pro bezpečnost státu, dostanou vlastní zákon

Přívalové deště mohou místy způsobit i rozvodnění toků. „Lokálně se očekává přívalový déšť s možným intenzivním odtokem vody ze svahů, rychlým rozvodněním malých toků a suchých koryt, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem,“uvedl ČHMÚ.

Bude foukat silný vítr s nárazy větru i přes 90 kilometrů v hodině. „Nárazy větru mohou lámat větve, vyvracet stromy,“upozorňují meteorologové. 

Domů
Sdílet
Diskuse