Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
19. července 2023 10:22
Čas čtení 0:44

VIDEO: Turistka musela ve Splitu zaplatit pokutu 3,5 tisíce kvůli pití alkoholu na promenádě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Chtěla si vychutnat drink na promenádě, porušila tím jedno z přísně pokutovaných pravidel.

Policie v oblíbeném chorvatském městě Split přísně pokutuje nedodržování nových pravidel. Na TikToku zveřejnila mladá turistka video, na kterém si stěžovala, že musela zaplatit 150 eur (asi 3,5 tisíce korun) za pití alkoholu na veřejnosti. Informuje o tom TASR.

Problémem je ovšem to, že drink pila na promenádě kousek od baru. „Když dostanu pokutu 150 eur za 3 metry chůze od vnitřního baru k venkovním stolům... Myslím, že je to k ničemu,“ uvádí v popisu videa.

Ve Splitu byla 18. května schválena nová opatření týkající se veřejného pořádku. Turisté nemohou požívat alkohol na veřejných prostranstvích do vzdálenosti 100 metrů od škol a školek ani v historickém centru Splitu s výjimkou vyhrazeného území.

Na dodržování pořádku budou dohlížet městští i státní policisté. Všechny přestupky budou pokutovány částkou až do výše 300 eur (asi 7 tisíc korun).

@boatpartysplit Dont get me wrong, I absolutely respect the rules of this wonderful country, however when I get fined €150 in the 3 metre walk from the inside bar to the tables outside.. i think it kinda sucks 🫤 #split#croatia#boatparty#foryou#fyp#europeansummer♬ original sound - Split Boat Party 🇭🇷
Domů
Sdílet
Diskuse