Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
20. července 2023 17:55
Čas čtení 0:40

Prodloužení sankcí vůči Rusku schváleno EU. Potrvají minimálně do ledna 2024

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Prodloužení sankcí vůči Rusku schváleno EU. Potrvají minimálně do ledna 2024
Zdroj: Unsplash/ALEXANDRE LALLEMAND/volně k užití

Sankce vůči Rusku prodlouží Evropská unie o šest měsíců. V platnosti tak zůstanou minimálně do konce ledna 2024.

Rozhodnutí o prodloužení sankcí oznámila Rada Evropské unie ve čtvrtek. Sankce jsou zaměřené na konkrétní odvětví ruského hospodářství a jsou výrazně rozšířeny od února 2022, kdy Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu. Jedná se o omezení v oblasti obchodu, financí, technologií, průmyslu, dopravy nebo luxusního zboží. O události informuje TASR

Součástí sankcí je i zákaz dovozu a převozu ropy a některých ropných produktů, které jsou přepravovány z Ruska do Evropské unie. Dále pak vyloučení ruských bank ze systému SWIFT a pozastavení vysílací činnosti některých médií, které s podporou Kremlu šíří dezinformace. 

20. července 2023 16:52 Čas čtení 0:33 Zjistili jsme, kdy se konečně otevře lávka mezi Holešovicemi a Karlínem Zjistili jsme, kdy se konečně otevře lávka mezi Holešovicemi a Karlínem

Sankce jsou na Rusko uvaleny již od roku 2014, kdy země anektovala ukrajinský poloostrov Krym. Kromě Evropské unie sankce na Rusko uvalila i Velká Británie nebo Spojené státy. Součástí sankčního balíčku jsou i individuální sankce namířené proti ruským elitám. 

Domů
Sdílet
Diskuse