Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
20. července 2023 18:15
Čas čtení 1:11

„S hákovým křížem vás taky nepustím.“ Návštěvník Colours of Ostrava nemohl na festival kvůli symbolu LGBTQ+ (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„S hákovým křížem vás taky nepustím.“ Návštěvník Colours of Ostrava nemohl na festival kvůli symbolu LGBTQ+ (Aktualizováno)
Zdroj: Pexels

Návštěvníci hudebního festivalu Colours of Ostrava nebyli vpuštěni do areálu s čímkoliv, co na sobě mělo symbol duhy. Prý jde o propagaci LGBTQ+, což je na festivalu zakázáno. S informací přišel Deník N. Festival se vůči obvinění ostře vymezil.

Návštěvník letošního ročníku hudebního festivalu Colours of Ostrava nebyl vpuštěn do areálu s duhovým náramkem na ruce. „Nesmíme povolovat žádné propagační materiály,“řekl mu člen ostrahy. 

Když se návštěvník zeptal, proč tedy vpouští lidi s oblečením, na kterém jsou viditelná loga značek, odvětil mu: „Ty nemají žádné ideologie. Jsou nějaké pokyny, já bych vás pustila, ale jenom dělám svoji práci. Kdybyste tady měl hákový kříž, tak vás tam taky nepustím. Něco to propaguje, nějakou myšlenku, a my nic takovýho nepouštíme.“ Návštěvník byl nakonec nucen náramek schovat do kapsy a slíbit, že ho během festivalu nevytáhne. 

20. července 2023 16:52 Čas čtení 0:33 Zjistili jsme, kdy se konečně otevře lávka mezi Holešovicemi a Karlínem Zjistili jsme, kdy se konečně otevře lávka mezi Holešovicemi a Karlínem

Incident nebyl ojedinělý

Nebyl jediný, kdo podobnou situaci zažil. „Měla jsem v ruce duhovou gymnastickou stuhu. Na kontrole mi řekli, že ji mít nemůžu, protože je to propagace LGBTQ,“sdělila jiná návštěvnice. „Odpoledne jsem si řekla, že je to opravdu hloupé nařízení, a prostě jsem ji v areálu vytáhla. Zastavil mě cizí člověk a řekl mi, že je super, že ji mám, protože ho loni s duhovou vlajkou nepustili,“dodává

Vedení festivalu tvrdí, že o ničem takovém neví. „Žádné takové nařízení zakazující duhové předměty samozřejmě nemáme a ani o případu, co píšete, nevíme,“ uvedl mluvčí Colours of Ostrava Jiří Sedlák. 



Později ve čtvrtek se vedení Colours of Ostrava vyjádřilo na Twitteru. Ohradilo se vůči textu Deníku N: „Festival Colours of Ostrava od svého založení celou svojí dvacetiletou historií, programem, atmosférou prosazuje hodnoty otevřenosti a tolerantnosti,“ píší organizátoři. Zopakovali, že dosud nemají informace o chování ostrahy ani nemají zmíněnou nahrávku k dispozici. Situaci považují za potenciální selhání jednotlivce, za které se festival omlouvá. 

Domů
Sdílet
Diskuse