Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Marek Pros
21. července 2023 12:40
Čas čtení 0:20

Obrazem: Evropu trápí rekordní vedra. Lidé se chladí v kašnách, Němci chtějí zavést letní siesty

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Obrazem: Evropu trápí rekordní vedra. Lidé se chladí v kašnách, Němci chtějí zavést letní siesty
Zdroj: TASR

V Řecku minulý týden naměřili až 45 stupňů Celsia, v Itálii se vysoké teploty střídají s bouřkami a padají tam kroupy o velikosti tenisových míčků. Česko zasáhne další vlna tropů v pondělí.

Minulý měsíc byl nejteplejším červnem na Zemi od roku 1850, kdy se začaly zaznamenávat globální teploty, uvedl ve čtvrtek Národní úřad pro oceán a atmosféru ve své měsíční klimatické zprávě.

20. července 2023 16:52 Čas čtení 0:33 Zjistili jsme, kdy se konečně otevře lávka mezi Holešovicemi a Karlínem Zjistili jsme, kdy se konečně otevře lávka mezi Holešovicemi a Karlínem

Vedra nepolevují ani v Česku, a přestože se o víkendu lehce ochladí, tak od pondělí se znovu připrav na tropické teploty, protože bude až 34 stupňů.


V Německu mezitím přemýšlejí nad zavedením jihoevropské tradice siesty jako způsobu, jak pomoct zaměstnancům v práci během vlny veder. 

Podívej se v galerii, jak Evropa bojuje s rekordními teplotami:

Bez slunečníku ani ránu. (Řecko)Vlna veder v Řecku.Lidé odpočívají, kde se dá. Tohle je fotka z centra Madridu. Psi to mají v létě extrémně náročné.
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse