Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
21. července 2023 11:20
Čas čtení 0:39

Amsterdam dále bojuje proti turismu. Nově zavře přístavní terminál v centru města

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Amsterdam dále bojuje proti turismu. Nově zavře přístavní terminál v centru města
Zdroj: REFRESHER/Kuni Nguyenová

Městská rada Amsterdamu ve čtvrtek rozhodla o zavření hlavního přístavního terminálu pro výletní lodě, který se nachází v centru města. Jde o nejnovější ze série opatření na omezení hromadného turismu v Amsterdamu, informuje TASR dle zprávy agentury AFP.

„Výletní lodě, které znečišťují životní prostředí, nejsou v souladu s udržitelnými ambicemi našeho města,“ píše se v prohlášení středopravicové strany D66, která ve městě vládne společně se sociálními demokraty a Zelenými.

15. dubna 2023 13:00 Čas čtení 4:43 Výlet do Amsterdamu: Toto jsou nejlepší tipy na jídlo a zážitky, které stihneš za víkend Výlet do Amsterdamu: Toto jsou nejlepší tipy na jídlo a zážitky, které stihneš za víkend

Kanál pro plavbu výletních lodí by také překážel ve výstavbě plánovaného nového mostu, který má spojit historické centrum Amsterdamu s městskou částí Noord.
Městská samospráva, která se snaží omezit turismus v centru a vytvořit tak klidnější podmínky pro život pro jeho obyvatele, již dříve zakázala kouření marihuany v ulicích v centru Amsterdamu.

Jak jsme tě informovali, v březnu Amsterdam spustil kampaň zaměřenou na odrazování návštěvníků od pořádání večírků, na kterých se ve velké míře kouří a konzumuje alkohol. Město se tak snaží omezit zejména „pánské jízdy“, které se v nizozemské metropoli častokrát odehrávají v části historického centra, kde se praktikuje sexuální práce.

29. března 2023 15:34 Čas čtení 0:31 Video: Nizozemsko odrazuje mladé Brity od návštěvy Amsterdamu. Chceš se zřídit? Skončíš v cele Video: Nizozemsko odrazuje mladé Brity od návštěvy Amsterdamu. Chceš se zřídit? Skončíš v cele


Kampaň se týká zejména mladých Britů, které varuje před „následky nespolečenského chování a nadměrného pití alkoholu a užívání drog“. Mezi ně patří kromě problémů se zákonem například i zdravotní potíže a možné hospitalizace.

Domů
Sdílet
Diskuse