Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
21. července 2023 14:44
Čas čtení 1:15

Dívce spadla na nohu kuřecí nugetka, na McDonald's vysoudila pořádný balík

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Dívce spadla na nohu kuřecí nugetka, na McDonald's vysoudila pořádný balík
Zdroj: Unsplash/Visual Karsa

Matka dítěte u soudu uvedla, že ji společnost McDonald's neupozornila na to, že by jídlo mohlo být nezvykle horké.

Soudní porota na Floridě přiznala osmileté dívce odškodné ve výši 800 000 dolarů, v přepočtu více než 17 milionů korun, poté, co se vážně popálila, když jí na nohu spadl kuřecí McNugget z McDonald's. Dívce po zranění zůstala na noze jizva.

21. července 2023 12:21 Čas čtení 1:02 Foto: Miminko vyhodili do popelnice. Zachránil ho toulavý psí hrdina, který ho odnesl do bezpečí Foto: Miminko vyhodili do popelnice. Zachránil ho toulavý psí hrdina, který ho odnesl do bezpečí

Zranění netrápí dítě, ale matku, bránil se McDonald's

Horký kuřecí nuget popálil tehdy čtyřletou Olivii Caraballo v roce 2019, když si v autě u drive-thru McDonald's v Tamaracu na Floridě otevřela svůj Happy Meal. Její matka Philana Holmes u soudu vypověděla, že její dcera seděla na zadním sedadle a najednou začala křičet bolestí. Když Holmes zastavila na parkovišti, zjistila, že nugetka její dceři uvázla mezi stehnem a bezpečnostním pásem.

Matka dítěte doplnila, že ji společnost McDonald's neupozornila, že by jídlo mohlo být nezvykle horké. Firma vypověděla, že se řídí pravidly bezpečnosti potravin, podle nichž musí být McNuggets dostatečně horké, aby se zabránilo otravě salmonelou. To, co se s jídlem děje po výdeji, prý nemůže ovlivnit.

3. května 2023 11:37 Čas čtení 1:49 Jak z vlhkého snu libertariánů: Americká franšíza McDonald's zaměstnávala desetileté děti, kterým ani neplatila Jak z vlhkého snu libertariánů: Americká franšíza McDonald's zaměstnávala desetileté děti, kterým ani neplatila

Během procesu se obě strany shodly na tom, že nugety popáleninu dívce skutečně způsobily. Právníci žalující strany tvrdili, že teplota jídla byla vyšší než 93 stupňů Celsia, podle obhajoby však činila maximálně 71 stupňů Celsia. U soudu se promítaly také fotografie popálenin, které pořídila matka, a zvukový záznam křiku dívky. 

Právníci pro rodinu poškozené požadovali 15 milionů dolarů. Dívka nakonec od soudu odešla s osmi sty tisíci dolary za bolest a utrpení a další duševní útrapy. K verdiktu dospěla soudní porota po dvou hodinách jednání. „Jsem šťastná, že porota Olivii vyslyšela a dokázala spravedlivě rozhodnout,“okomentovala výsledek soudu Philana Holmes.

25. dubna 2023 17:59 Čas čtení 0:42 Královéhradecká „Jolanda“ podvedla nemocnou ženu. Vylákala z ní tolik peněz, že se ti protočí bulvy Královéhradecká „Jolanda“ podvedla nemocnou ženu. Vylákala z ní tolik peněz, že se ti protočí bulvy

Společnost McDonald's se k rozsudku nevyjádřila. V průběhu soudu ale uvedla, že největší nepohodlí malé Olivie skončilo ve chvíli, kdy se rána zahojila, což podle ní trvalo jen tři týdny. Problém s jizvou má podle firmy hlavně matka dívky. „Pořád chodí do McDonaldu a kupuje si kuřecí nugety. Zranění ji netrápí,“ uvedla u soudu na adresu dívky obhájkyně Jennifer Miller.

Domů
Sdílet
Diskuse