Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ilona Hobzová TASR
21. července 2023 v 15:38
Čas čtení 0:38

Zemřel zpěvák Tony Bennett. Zpíval s Lady Gagou nebo Amy Winehouse, obdivoval ho i Frank Sinatra

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřel zpěvák Tony Bennett. Zpíval s Lady Gagou nebo Amy Winehouse, obdivoval ho i Frank Sinatra
Zdroj: Kevin Mazur/Getty Images for LN

Oblíbenému zpěvákovi a držiteli dvaceti cen Grammy bylo 96 let.

Ve věku devadesáti šesti let zemřel v pátek v New Yorku americký zpěvák Tony Bennett. Informovala o tom agentura TASR na základě zpráv agentury AP, které informaci potvrdila umělcova reklamní agentka Sylvia Weiner. 

Držitel dvaceti cen Grammy, kterého obdivoval i Frank Sinatra

Konkrétní příčinu smrti agentka neuvedla. Bennettovi však v roce 2016 diagnostikovali Alzheimerovu chorobu. O pět let později to zpěvák oznámil veřejně a na rady lékařů po více než osmi desetiletích v showbyznysu ukončil svou koncertní činnost.


Jazzový a swingový zpěvák byl hudebně aktivní od poloviny 30. let minulého století a své první album vydal v roce 1952. Během kariéry jich měl na kontě více než sedmdesát. Získal celkem dvacet ocenění Grammy. První z nich získal už v roce 1962 za píseň I Left My Heart In San Francisco.


Během své dlouhé kariéry spolupracoval s různými zpěváky včetně Franka Sinatry či Lady Gagy nebo Amy Winehouse. Samotný Sinatra ho v jednom rozhovoru v roce 1965 označil za „nejlepšího zpěváka v tomto byznysu“.

Domů
Sdílet
Diskuse