Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
21. července 2023 17:20
Čas čtení 0:32

Putin varoval Polsko, které se rozhodlo přesunout vojáky blíže k Bělorusku. Vznesl i nepodložená obvinění

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Putin varoval Polsko, které se rozhodlo přesunout vojáky blíže k Bělorusku. Vznesl i nepodložená obvinění
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool

Ruský prezident Vladimir Putin v pátek varoval Polsko, které se rozhodlo přesunout své vojáky k hranicím Běloruska, že v případě útoku na něj bude Moskva svého spojence bránit. TASR převzala zprávu z agentury DPA.

„Bělorusko je součástí Svazového státu Ruska a Běloruska. Rozpoutání agrese vůči Bělorusku bude znamenat agresi vůči Ruské federaci,“ řekl Putin na zasedání Rady bezpečnosti Ruské federace. Dodal, že Rusko bude v takovém případě reagovat se všemi prostředky, které má k dispozici.

20. července 2023 17:55 Čas čtení 0:40 Prodloužení sankcí vůči Rusku schváleno EU. Potrvají minimálně do ledna 2024 Prodloužení sankcí vůči Rusku schváleno EU. Potrvají minimálně do ledna 2024

Polsko v pátek oznámilo, že jeho armáda přesune část svých jednotek ze západu na východ země. Důvodem je přítomnost žoldnéřů z ruské Wagnerovy skupiny na území sousedního Běloruska a také jejich společná cvičení s běloruskými vojáky.

Putin také obvinil Polsko z úmyslů o okupaci západní části Ukrajiny, důkazy však nepředložil, cituje TASR DPA.

21. července 2023 16:53 Čas čtení 0:36 Slovenská policie posiluje bezpečnost před zítřejším Duhovým Pridem. S čím musí počítat obyvatelstvo Bratislavy? Slovenská policie posiluje bezpečnost před zítřejším Duhovým Pridem. S čím musí počítat obyvatelstvo Bratislavy?

Ruský prezident poukázal na údajné plány vytvoření polsko-litevsko-ukrajinské vojenské jednotky, která má být nasazena „údajně k zajištění bezpečnosti současné západní Ukrajiny“. „Pokud však věci nazveme pravými jmény, je to o následné okupaci těchto území,“ řekl Putin, jehož vyjádření zprostředkovala DPA a cituje jej TASR.

Domů
Sdílet
Diskuse