Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
22. července 2023 18:25
Čas čtení 0:55

Na Rhodosu řádí nekontrolovaný požár, řecké úřady evakuují i turisty z Česka

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Rhodosu řádí nekontrolovaný požár, řecké úřady evakuují i turisty z Česka
Zdroj: Twitter/@markfiander2

Stovky turistů se kvůli rozsáhlému požáru evakuují z hotelů v letovisku na řeckém ostrově Rhodos.

Oheň se na Rhodosu nekontrolovaně šíří už pátý den, uvádí řecký server Greekreporter. Mezi evakuovanými turisty jsou i Češi. „Můžeme potvrdit, že rozsáhlé požáry se týkají i většího počtu českých turistů na ostrově Rhodos,“ sdělila serveru Novinky.cz Mariana Wernerová, vedoucí oddělení komunikace ministerstva zahraničí.

Evakuace se týká lidí ubytovaných ve dvou hotelech Lindian Village a Rodos Village v resortu Kiotari, píše server Greekreporter. Na stovky turistů čeká více než 30 autobusů, které je mají převézt na bezpečnější části ostrova, zejména na jeho jižní část na pláž Lardos, kde řecká pobřežní stráž nasadila řadu plavidel pro případ, že by byla nutná evakuace celého ostrova.

Hasiči na Rhodosu pokračují v boji s lesními požáry na ostrově již pátý den v řadě. Velká část ostrova je bez elektřiny, protože elektrárna na jihu Rhodosu byla z bezpečnostních důvodů odstavena.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

Hasičská letadla asistují pozemním silám, které s požárem bojují od začátku týdne, práci jim ale komplikuje silný vítr. K úsilí místních hasičů se zapojili i jejich kolegové ze Slovenska. Požár hoří v oblasti poblíž světoznámého letoviska Lindos, které je však v současnosti mimo ohrožení.

Domů
Sdílet
Diskuse