Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kamila Šebestová
23. července 2023 8:30
Čas čtení 0:24

Reportáž z Duhového Pridu v Bratislavě: „Jsme tady a vždy jsme tady byli. Jsme nezničitelní“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Reportáž z Duhového Pridu v Bratislavě: „Jsme tady a vždy jsme tady byli. Jsme nezničitelní“
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Bratislava tento víkend žila Duhovým Pridem. Stali jsme se svědky slovní potyčky mezi několika účastníky pochodu Hrdí na rodinu a podporovateli Pridu.

V sobotu 22. července se v centru Bratislavy sešlo přes 15 000 lidí, kteří přišli v rámci Duhového Pridu oslavit jinakost. My jsme tam byli také.


Myšlenkou letošního Pridu bylo dát najevo, že navzdory teroristickému útoku v podniku Tepláreň se LGBTI+ lidé nenechají zastrašit a jsou hrdí na to, kým jsou.

Během Duhového Pridu probíhal i pochod Hrdí na rodinu na Jakubově náměstí. Stali jsme se svědky slovní potyčky mezi několika jeho účastníky a zákazníky podniku s duhovou vlajkou.

„Chodíte si honit k***ty na Šafárikovo náměstí,“ říkal účastník pochodu Hrdí na rodinu návštěvníkům kavárny a nadával jim do b***rantů. Více uvidíš v naší reportáži.

Domů
Sdílet
Diskuse