Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
23. července 2023 17:10
Čas čtení 1:04

Elon Musk chce změnit logo Twitteru. Jaký symbol nahradí modrého ptáčka?

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Elon Musk chce změnit logo Twitteru. Jaký symbol nahradí modrého ptáčka?
Zdroj: TASR/AP/Ringo H. W.

Miliardář a majitel sociální sítě Twitter sdělil, že plánuje změnu loga platformy. Pokud bude „dost dobré“ logo zveřejněno do dnešního večera, od zítřka nahradí dosavadního ptáčka.

Elon Musk chce změnit logo Twitteru, informoval deník The Guardian. Na sociální síť v neděli napsal, že „bychom se brzy měli rozloučit se značkou Twitteru a postupně i se všemi ptáčky“.

23. července 2023 13:06 Čas čtení 2:38 Čech evakuovaný z hotelu na Rhodosu pro Refresher: „Nemohli jsme si ani sbalit, šli jsme 8 kilometrů ve 43stupňovém vedru“ Čech evakuovaný z hotelu na Rhodosu pro Refresher: „Nemohli jsme si ani sbalit, šli jsme 8 kilometrů ve 43stupňovém vedru“

Hned v dalším příspěvku zveřejněném v neděli brzy ráno napsal, že pokud „bude dostatečně dobré logo X zveřejněno do dnešního večera, stane se zítra novým logem sociální sítě“.

Kontroverzní miliardář poté zveřejnil GIF blikajícího písmena X a v audiochatu poté kladně odpověděl na otázku, jestli bude nové logo měňavé. „To se mělo stát už dávno,“ doplnil. Svou fascinaci či oblibu v písmenu X několikrát naznačil již dříve.

Kontroverzní Musk chce vytvořit super aplikaci

Od doby, kdy Musk v říjnu koupil Twitter, se společnost zmítá v bouřlivých změnách. Firma změnila svůj obchodní název na X Corp, což odráží miliardářovu vizi vytvořit „super aplikaci“, jako je čínský WeChat.

Na webu Twitteru se přitom píše, že logo znázorňující modrého ptáčka je „naší nejznámější předností, a proto ho tak chráníme“.

Společnost se stala terčem kritiky ze strany uživatelů a marketingových profesionálů, když Musk začátkem tohoto měsíce oznámil, že Twitter omezí počet tweetů, které mohou denně různé účty zobrazit. Denní limity pomohly v růstu konkurenční službě Threads společnosti Meta, která během pěti dnů od spuštění překročila 100 milionů registrovaných uživatelů.

18. dubna 2024 8:00 Čas čtení 4:56 Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují? Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují?

Poslední komplikací Twitteru byla v úterý podaná žaloba, která tvrdí, že firma dluží bývalým zaměstnancům odstupné ve výši nejméně 500 milionů dolarů. Od doby, kdy ji Musk odkoupil, společnost propustila více než polovinu své pracovní síly.

Domů
Sdílet
Diskuse