Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek Kateřina Viková Roman Filip
23. července 2023 13:06
Čas čtení 2:38

Čech evakuovaný z hotelu na Rhodosu pro Refresher: „Nemohli jsme si ani sbalit, šli jsme 8 kilometrů ve 43stupňovém vedru“

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Řecký ostrov Rhodos, jenž je oblíbenou letní dovolenkovou destinací, zachvátil rozsáhlý požár, který se nedaří dostat pod kontrolu. Tisíce turistů se evakuují. Jak evakuace probíhá, jsme se zeptali jednoho z Čechů, který byl v Řecku zrovna na dovolené.

Již šestý den na ostrově Rhodos řádí požár. Místní úřady nařídily evakuaci několika hotelů, což se týká tisíců turistů. Podle slov jednoho z evakuovaných Čechů, se kterými se redakce Refresheru spojila, organizování evakuace selhalo, na ostrově panuje chaos a nyní na podlaze v jiném hotelu čeká, co bude dál. 

22. července 2023 18:25 Čas čtení 0:55 Na Rhodosu řádí nekontrolovaný požár, řecké úřady evakuují i turisty z Česka Na Rhodosu řádí nekontrolovaný požár, řecké úřady evakuují i turisty z Česka

Jan Kolečko je kadeřník z Plzně a na Rhodos, stejně jako mnoho dalších lidí, letěl se svou rodinou na letní dovolenou u moře. Že tam ale místo odpočinku zažije ohnivé peklo, stres a nejistotu, opravdu nečekal. 

„Máme na sobě jen plavky a nemáme kde spát,“ říká český turista

Vše začalo tak, že Janovi a jeho spolucestujícím z minuty na minutu oznámili, že musí okamžitě opustit hotel. „Ani jsme si nemohli sbalit, takže na sobě máme plavky, u sebe máme mobil a opalovací krémy,“ sdělil nám. U sebe nemají ani doklady. Co zůstalo v hotelu, údajně shořelo. 

evakuace požár Rhodosevakuace požár Rhodos
Zobrazit galerii
(2)

„Šli jsme z pláže na oběd, a když jsme došli k jídelně, tak jsme už slyšeli řev a sirénu,“ popsal začátek evakuace. „Běželi jsme pro babičku na pokoj, ale na náš pokoj jsme se už nedostali,“ dodává. U sebe mají jen věci, které měli s sebou na pláži. Jeho máma nechala na pokoji i telefon. „Nevím, co se zbytkem věcí bude, jestli nám to někdo pošle... Údajně to shořelo, ale volal jsem na mámin telefon a normálně zvoní,“ řekl nám v neděli dopoledne.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse