Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
24. července 2023 9:23
Čas čtení 0:36

Hoří další řecký ostrov. Hasiči evakuují obyvatele i turisty na Korfu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Hoří další řecký ostrov. Hasiči evakuují obyvatele i turisty na Korfu
Zdroj: Twitter/@Dorlion26_

V neděli vypukl požár na dalším řeckém ostrově. Na severu Korfu hoří les, evakuována byla i první turistická letoviska.

Lesní požár vypukl na severu ostrova a úřady v neděli večer nařídily evakuaci části jeho obyvatelstva. Ohrožené lidi odvážejí do bezpečí prostřednictvím lodí.

Teplota ovzduší v Řecku v posledních dnech překročila 40 stupňů Celsia a na několika místech země vypukly lesní požáry. Na ostrově Rhodos v Egejském moři museli před ohněm evakuovat přibližně 19 tisíc lidí. Mnozí z nich museli opustit hotely, když se oheň rozšířil z centrální části ostrova i k dovolenkovým letoviskům na pobřeží. O události jsme informovali.

23. července 2023 13:06 Čas čtení 2:38 Čech evakuovaný z hotelu na Rhodosu pro Refresher: „Nemohli jsme si ani sbalit, šli jsme 8 kilometrů ve 43stupňovém vedru“ Čech evakuovaný z hotelu na Rhodosu pro Refresher: „Nemohli jsme si ani sbalit, šli jsme 8 kilometrů ve 43stupňovém vedru“

Korfu je vyhledávanou turistickou destinací a nachází se v Jónském moři západně od pobřeží Řecka a Albánie. Řecká policie uvedla, že ze země bylo evakuováno již více než 30 tisíc lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse