Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
30. července 2023 12:22
Čas čtení 0:47

FOTO: Ukrajinské drony zaútočily na mrakodrapy v Moskvě. Rusové museli dočasně odstavit letiště

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Dronový útok ukrajinské protiofenzívy si vyžádal jednoho zraněného.

Ukrajinské drony poškodily v noci na neděli dvě budovy v ruském hlavním městě Moskva. K obětem však nedošlo, uvedl starosta ruské metropole Sergej Sobianin, který na platformě Telegram upřesnil, že v případě poškozených staveb se jedná o dvě budovy s kancelářskými prostory.

30. července 2023 9:24 Čas čtení 1:05 Majitel Seznamu Lukačovič nabízí tučnou odměnu za dopadení anonymního vyděrače Majitel Seznamu Lukačovič nabízí tučnou odměnu za dopadení anonymního vyděrače

Dronový útok ukrajinské protiofenzívy si vyžádal jednoho zraněného a vedl k dočasnému uzavření letiště Vnukovo na jižním předměstí Moskvy. Vzdušný prostor nad Moskvou a okolím byl dočasně uzavřen pro civilní letadla. Útok podle primátora zranil jednoho člena strážní služby a značně poškodil fasádu dvou budov.

Podle ruské státní tiskové agentury TASS byly v noci na neděli nad Moskvou sestřeleny dva drony. Milionová ruská metropole byla již několikrát cílem dronových útoků, které však podle agentury DPA nelze porovnat s masovými útoky Moskvy ve válce, kterou vede na Ukrajině.

rusko mrakodrap ukrajinské drony moskvarusko mrakodrap ukrajinské drony moskvarusko mrakodrap ukrajinské drony moskvarusko mrakodrap ukrajinské drony moskva
Zobrazit galerii
(7)

Rusko opakovaně ostřeluje i ukrajinskou metropoli Kyjev drony, raketami i řízenými střelami, čímž způsobuje i oběti na životech, zranění a rozsáhlé škody. V sobotu si ruské útoky v jihoukrajinské Záporožské oblasti vyžádaly nejméně dvě oběti.


Nejméně jeden civilista zahynul v sobotu večer po ruském raketovém útoku na město Sumy na severovýchodě Ukrajiny, citovala agentura AFP tamní policejní zdroje. Při útoku na tamní vzdělávací zařízení utrpělo zranění nejméně pět dalších osob.

Domů
Sdílet
Diskuse