Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
31. července 2023 16:59
Čas čtení 0:59

Fridrichová dostala výtku za porušení kázně. Českou televizi čekají s novým ředitelem personální změny, chce zvýšit i počet žen

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Fridrichová dostala výtku za porušení kázně. Českou televizi čekají s novým ředitelem personální změny, chce zvýšit i počet žen
Zdroj: Wikimedia/David Koláček

Do České televize nastoupí po dvanácti letech nový generální ředitel. Petra Dvořáka nahradí Jan Souček, který dosud vedl brněnské studio ČT. Ve vedení televize plánuje velké změny.

Jan Souček má vedení televize převzít 1. října letošního roku. Hned po svém zvolení, ke kterému došlo v červnu, se podle svých slov začal věnovat personálním změnám i kauzám, které v té době zmítaly týmem pořadu Reportéři ČT, týkajícím se Marka Wollnera a Nory Fridrichové. 

Souček chce vyměnit až třetinu šéfů

Personální změny se týkají zhruba třetiny nejvyššího vedení. Nový ředitel chce také některé oddělení zredukovat tím, že se sloučí. Výměny se dočká i post ředitele zpravodajství. „Zdeněk Šámal opouští pozici ředitele zpravodajství České televize,“ řekl nastupující ředitel ČT Jan Souček v podcastu Ptám se já Seznam Zpráv. Jméno Šámalova nástupce však zatím říct nechce, plánuje ho oznámit na tiskové konferenci. 

Co se týče kauz ohledně pořadu Reportéři ČT, Součka překvapilo, jak se kauza vyvíjí poté, co ji policie odložila s tím, že se nestal trestný čin. Z rozhovorů, které vedl s členy týmu, mu přijde, že „atmosféra měla daleko k tomu, aby byla označena za standardní nebo optimální“.

Fridrichová dostala důtku, její případ chce Souček řešit víc

Více se chce věnovat i kauze Nory Fridrichové působící v pořadu 168 hodin„Chci se s tím seznámit a pobavit se o tom, jestli je přijaté řešení adekvátní. Nora Fridrichová dostala upozornění na porušení pracovní kázně, takže nějaký závěr už z toho vyvozený byl.“

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Nový ředitel chce také zvýšit počet žen ve vedení zpravodajství a publicistiky. „Můžu říct už teď, že počet žen se v širším vedení ČT, v týmu generálního ředitele, oproti tomu současnému zvýší,“ uvedl Souček v rozhovoru.

Domů
Sdílet
Diskuse