Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
2. srpna 2023 13:47
Čas čtení 0:43

Na Strahovských kolejích se nedaří vypudit štěnice, podle studentů tam stále zůstávají

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Strahovských kolejích se nedaří vypudit štěnice, podle studentů tam stále zůstávají
Zdroj: CDC/Harvard University

V kolejích na pražském Strahově se nedaří zbavit štěnic, které zamořily tamní pokoje. Lidem komplikují život minimálně rok. Někteří zvažují, že se přestěhují jinam, protože ani po postřicích a dezinsekci se situace nelepší.

Koleje ČVUT na pražském Strahově trápí minimálně od loňského léta štěnice. Na boj proti nim už vydalo vedení za poslední rok přes 4 miliony Kč, na vyhubení škůdce si najalo už několikátou firmu a dezinsekcí prošla více než půlka pokojů. Někteří studenti ale zvažují přestěhování na jiné koleje, štěnice u nich totiž zůstávají i po čtvrtém postřiku.

Nejdůležitější je štěnice nahlásit co nejdřív

„Klíčovým faktorem je, aby ubytovaný včas nahlásil, že se u něj štěnice vyskytují. To se bohužel vždy neděje, dokonce evidujeme případy, kdy nám ubytovaný výskyt štěnice nenahlásil vůbec. To samozřejmě boj proti štěnicím komplikuje,“ uvádí Michal Vodička, ředitel Správy účelových zařízení ČVUT.

Opačnou zkušenost má však student Štěpán, který se svým spolubydlícím štěnice nahlásil hned, jakmile je objevili. Poté jim sice byla přislíbena dezinsekce, postřik ale přišel až po dvou týdnech. „Nejsem expert, ale prý je nejdůležitější to provést hned po nálezu škůdce. Po několika týdnech jsme stále neviděli žádný mrtvý hmyz a já jsem pomalu každou noc nemohl spát, protože mě svědělo celé tělo z kousanců,“ řekl pro Alarm Štěpán. Podle jiné studentky opravdu pomohlo vystěhovat se z koleje.

Domů
Sdílet
Diskuse