Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
4. srpna 2023 v 15:52
Čas čtení 0:41

Policie odhalila, jak se letos vraždí v Česku. Jeden člověk si objednal nájemního vraha, kriminalita roste

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policie odhalila, jak se letos vraždí v Česku. Jeden člověk si objednal nájemního vraha, kriminalita roste
Zdroj: Policie ČR

Policie zveřejnila statistiky kriminality za první polovinu letošního roku.

Kriminalita v Česku meziročně vzrostla. Ke konci letošního června policie eviduje 96 787 trestných činů, v porovnání s minulým rokem je to přibližně o tři tisíce víc. Kriminalita zároveň klesla ve srovnání s obdobím před pandemií. Vyplývá to z dat uveřejněných policií. 

V první polovině roku se na území Česka stalo 76 vražd, policie registruje i jeden případ vraždy na objednávku. Po jednom existují případy, kdy vraždil nezletilý, respektive mladistvý pachatel. 

16. července 2023 v 18:06 Čas čtení 0:38 Muž vyhrál v kasinu na Náchodsku půl milionu korun, peníze si však nestihl ani odnést domů Muž vyhrál v kasinu na Náchodsku půl milionu korun, peníze si však nestihl ani odnést domů

Násilných trestných činů eviduje policie přes sedm tisíc, z toho 134 z nich spáchali nezletilí a 174 mladiství pachatelé. Konkrétně případů znásilnění eviduje policie 535, z toho pěti se dopustili nezletilí a šestnácti mladiství pachatelé. Policie zaregistrovala jeden případ sexuální vraždy.

Mladých lidí, kteří se dopustili vraždy, případně jiného násilného trestného činu, ve srovnání s dobou před pandemií přibylo. Ze 119 nezletilých pachatelů se stalo 134, u mladistvých se číslo zvýšilo ze 161 na 174. Násilí v porovnání se stejným obdobím v minulém roce letos vrostlo přibližně o osm desítek případů. Dohromady u nás nezletilí spáchali 512 a mladiství 767 trestných činů.

Domů
Sdílet
Diskuse