Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
5. srpna 2023 15:22
Čas čtení 1:35

VIDEO: „Tak sebou netřískej a budeš normálně žít.“ Násilný incident před Úřadem vlády řeší policie

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Dezinformátor Ivan Smetana držel ženu, která mu vyrazila mobil, několik minut kolem krku. Policie uvedla, že se případem zabývá a vyslechla jednoho z aktérů celého incidentu.

Na Twitteru od pátečního dne koluje video, na němž je zachycen konflikt mezi obyvateli petičního stánku před budovou Úřadu vlády a ženou, která si přítomné osoby natáčela na mobil. Policie již uvedla, že se případem zabývá.

5. srpna 2023 10:30 Čas čtení 1:03 VIDEO: Celníci, psovodi a půlhodinové čekání v řadách. Policisté kvůli drogám zastavili autobus mířící na festival Let It Roll VIDEO: Celníci, psovodi a půlhodinové čekání v řadách. Policisté kvůli drogám zastavili autobus mířící na festival Let It Roll

Na začátku jednoho z uveřejněných videí je zachycena žena, která si osoby obývající petiční stánek nahrává. „Měla byste něco udělat s tou svojí pletí,“ říká autor videa, kterým je podle záběrů známý dezinformátor Ivan Smetana. Podle dalších záběrů se zdá, že mu žena následně vyrazí mobil z ruky.

Video dále zachycuje, jak přítomná žena leží na zemi, zatímco ji Smetana po dobu několika minut drží kolem krku. „Škrtíš mě,“ říká žena na zemi. Ke Smetanovi, jenž ukázal šrámy na tváři a ženu odmítá pustit, se přidaly i další osoby, které ženu násilně držely na zemi.

Zatímco uvedená žena leží na zemi, ostatní přítomní pouze přihlížejí. Jedna z přítomných osob znehybněné ženě sedá na nohy a břicho. „Tak sebou netřískej a budeš normálně žít,“ říká na videu, které během 24 hodin nasbíralo téměř 120 tisíc zhlédnutí.

Ze záběrů však není jasné, co přesně celému incidentu předcházelo ani co následovalo po příjezdu policie, kterou aktéři videa přivolali.

Policie již na svém twitterovém účtu uvedla, že se případem zabývá, vyslechla jednoho z aktérů a vyhodnocuje kamerové záznamy. „Hrubé a surové jednání, ať už vůči komukoliv, není v pořádku a je neakceptovatelné,“ stojí v příspěvku„Po prověření všech okolností buď zahájíme úkony trestního řízení, nebo věc předáme správnímu orgánu,“ dodala policie.

K případu se již vyjádřili někteří politici. „Ten, kdo škrtí ženu, omezuje její svobodu a mlátí ji s tím, že mu vyrazila při konfliktu mobil, je pro mě naprostý ubožák, který nemá ve slušné společnosti co dělat,“ napsal v twitterovém příspěvku europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Vyzval přitom k otevření diskuze o dezinformacích.

Domů
Sdílet
Diskuse