Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR Martin Adam Pavlík
5. srpna 2023 17:53
Čas čtení 1:06

VIDEO: Podívej se na video z dronu, kterým Ukrajinci zasáhli ruský tanker

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Ukrajinský námořní dron zasáhl v noci na sobotu zhruba 30 námořních mil od Kerčského průlivu ruský tanker.

V důsledku exploze dočasně Rusové zastavili dopravu na strategickém Kerčském mostě spojujícím anektovaný poloostrov Krym s Ruskem. Informovaly o tom agentura AFP a britská stanice BBC, které se odvolávají na informace ruských médií.


Tanker byl při útoku poškozen a na místo dorazily dva remorkéry, uvedla státní tisková agentura TASS. Z lodi, na jejíž palubě bylo 11 lidí, nevyteklo žádné palivo.


List The Moscow Times identifikoval plavidlo jako tanker SIG, na který se vztahují americké sankce za dodávku leteckého paliva ruským silám v Sýrii podporujícím prezidenta Bašára al-Asada.

Společnost Rosmorrečflot na svém telegramovém kanálu oznámila, že tanker SIG dostal zásah v oblasti strojovny poblíž čáry ponoru na pravoboku, „pravděpodobně v důsledku útoku námořního dronu“.


Ruskem dosazený šéf okupační zprávy Záporožské oblasti Vladimir Rogov uvedl, že několik členů posádky lodi bylo při útoku zraněno skleněnými střepinami.


Provoz na mostě spojujícím Moskvou anektovaný Krymský poloostrov s Ruskem byl zastaven na přibližně tři hodiny a obnoven v sobotu brzy ráno.


Nejnovější útok v Černém moři se odehrál den poté, co Ukrajina oznámila, že nedaleko Novorossijska zaútočila námořním dronem na loď ruské Černomořské flotily Olenegorskij Gorňak.

15. února 2024 10:00 Čas čtení 7:56 AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko AllatRa a její Tvořivá společnost varují před ohnivou apokalypsou. Cílí na Česko a Slovensko

Útok na ruskou loď na základně Novorossijsk byl proveden také prostřednictvím námořního dronu naloženého 450 kilogramy výbušniny trinitrotoluen (TNT) a stojí za ním Bezpečnostní služba Ukrajiny (SBU) a ukrajinské námořnictvo. Na její palubě se v době útoku nacházelo přibližně sto členů posádky.

Domů
Sdílet
Diskuse