Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
6. srpna 2023 18:18
Čas čtení 1:07

Musk zaplatí účty za soud lidem, kteří se dostali do problémů v práci kvůli svým příspěvkům na Twitteru

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Musk zaplatí účty za soud lidem, kteří se dostali do problémů v práci kvůli svým příspěvkům na Twitteru
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain

Zacházel s vámi zaměstnavatel neférově kvůli vaší aktivitě na Twitteru? Zaplatíme vaše účty za soud, oznámil Elon Musk. Částka prý nijak omezena není a vyzývá lidi, kterých se to týká, aby se mu ozvali.

Elon Musk uvedl, že jeho sociální síť X, dříve Twitter, zaplatí výdaje za soudní proces a podá žalobu ve jménu lidí, se kterými bylo jednáno „neférově“ kvůli tomu, že na sociální síti sdíleli něco, co bylo jejich zaměstnavatelem považováno za nevhodné.

„Pokud s vámi váš zaměstnavatel zacházel nespravedlivě kvůli tomu, že jste na této platformě něco zveřejnili nebo jste něčemu dali like, zaplatíme vaše účty za soud,“ uvedl Musk v příspěvku na platformě X a dodal, že částka, kterou síť přispěje, nebude nijak omezena. V postu také vyzval lidi, kteří se s podobným zacházením setkali, aby se společnosti ozvali. 

„A nebudeme jen podávat žaloby, budeme ohledně toho také extrémně hlasití a půjdeme po správních radách společností,“ řekl Musk později v reakci na příspěvek o tom, že chování v USA nic nemění rychleji než hrozba právní akce.

X se navzdory změnám, konkurenci a klesajícím příjmům z reklamy podle zaměstnanců daří dobře

Koncem minulého měsíce Musk řekl, že počet uživatelů X dosáhl „nového maxima“, a sdílel graf s aktuálními statistikami, který naznačuje, že na platformě je více než 540 milionů uživatelů. Tato zpráva přišla v době, kdy společnost prochází organizačními změnami a snaží se zvýšit klesající příjmy z reklamy.

18. dubna 2024 8:00 Čas čtení 4:56 Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují? Tihle lidé anonymně ukrývají peníze po celém Slovensku. Kdo stojí za profilem Cash Catch a proč je kritizují?

Zaměstnanci X tvrdí, že interakce na platformě se drží na vysokých hodnotách i poté, co společnost Meta Platforms 5. července spustila konkurenční platformu s názvem Threads.

Musk v červenci přejmenoval Twitter na X a odhalil nové logo, které po 17 letech nahradilo modrého ptáka. Miliardář má v plánu vytvořit aplikaci na všechno. 

Domů
Sdílet
Diskuse