Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
ČTK
10. srpna 2023 9:41
Čas čtení 0:52

Dvě dívky ve věku 12 a 15 let neustály drogy v Brně. Hlídka je našla na lavičce na Mendlově náměstí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Dvě dívky ve věku 12 a 15 let neustály drogy v Brně. Hlídka je našla na lavičce na Mendlově náměstí
Zdroj: Pxfuel/volně k užití

Hlídka našla v noci na čtvrtek na náměstí v Brně dvě zřejmě zdrogované dívky, jedné bylo 12 let, druhé 15 let. Záchranářská jednotka obě dívky následně převezla do nemocnice. V tiskové zprávě o tom dnes informoval mluvčí městských policistů Jakub Ghanem.

Městská policie přijala v noci na tísňové lince oznámení o dvou ženách, které chodily na Mendlově náměstí po tramvajových kolejích. Volající podle mluvčího upřesnila, že v danou chvíli už obě sedí na lavičce u zastávky, ale jedna z nich se nepohybuje a druhá neodpovídá na otázky.

9. srpna 2023 15:37 Čas čtení 0:58 Primátorka Vaňková zveřejnila výsledek testu na drogy. Koalice v Brně vládne dál Primátorka Vaňková zveřejnila výsledek testu na drogy. Koalice v Brně vládne dál

„Hlídka městské policie je oslovila zhruba půl hodiny před půlnocí a zjistila, že jsou to velmi mladé dívky. Mladší bylo teprve dvanáct let, starší o tři roky více,“ popsal mluvčí. Uvedl, že souvislejšího rozhovoru nebyly schopné, působily malátně a střídavě usínaly.

Pokud uvidíš někoho, kdo by mohl být předávkovaný, přivolej mu pomoc. Jak poznám, že je to potřeba? V případě, že člověka nelze probudit a udržet ho vzhůru a komunikovat s ním nebo nereaguje, vždy volej záchranku. Pokud to jde, snaž se zjistit, co si dal, a sdělit to záchranářům, je to pro ně důležitá informace. Když máš pocit, že ses předávkoval*a ty sám*sama, ihned o tom někomu řekni.


„Dechová zkouška ukázala, že nepily žádný alkohol. Po chvíli se však přiznaly, že si daly drogy. Konkrétně mluvily o marihuaně, starší dívce ale vypadla z kapsy injekční stříkačka,“ uvedl Ghanem. Patrola k dívkám proto přivolala zdravotnickou jednotku, ta je po ošetření odvezla do Dětské nemocnice Brno. „Případ dořeší policisté. Strážníci jim předali svá zjištění včetně informace, odkud dívky drogy údajně získaly,“ uvedl mluvčí.

27. června 2023 14:19 Čas čtení 1:12 Nová zpráva o drogách v Česku: Po čem je největší poptávka a kde se látky nejvíc prodávají? Nová zpráva o drogách v Česku: Po čem je největší poptávka a kde se látky nejvíc prodávají?
Domů
Sdílet
Diskuse