Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
11. srpna 2023 v 16:14
Čas čtení 0:43

Počasí: Vrátí se o víkendu tropy? Víme, kdy můžeš nechat bundu doma

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí: Vrátí se o víkendu tropy? Víme, kdy můžeš nechat bundu doma
Zdroj: TASR/AP

Po studenějším začátku měsíce teploty opět vyletí nahoru.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se o nadcházejícím víkendu vrátí tropické teploty. Rtuť teploměru by měla překročit tropických třicet stupňů. 

11. srpna 2023 v 15:30 Čas čtení 0:52 Penny Market musel zavřít kvůli pavoukovi, jehož jed způsobuje dlouhou a bolestivou erekci. Zvíře se nenašlo Penny Market musel zavřít kvůli pavoukovi, jehož jed způsobuje dlouhou a bolestivou erekci. Zvíře se nenašlo

Srážky a bouřky jen ojediněle

V sobotu bude skoro jasno až polojasno, odpoledne a večer by se měla v Čechách od západu objevovat oblačnost, později ojediněle s přeháňkami nebo bouřkami. Teploty se nejčastěji budou pohybovat mezi 26 až 30 stupni Celsia, v Čechách by mohlo být i 32 stupňů.

I neděle začne jasnou až polojasnou oblohou, ale zejména v Čechách by mohlo být během dne přechodně oblačno, a hlavně tam by se mohly místy objevit přeháňky nebo bouřky. Teploty budou ještě vyšší než v sobotu. 

Podle ČHMÚ Česko za sebou jeden z nejchladnějších a nejdeštivějších začátků měsíce srpna od roku 1991. Letošní první srpnová dekáda byla o 4,3 stupně Celsia chladnější, než je dlouhodobý průměr. Průměrná teplota vzduchu byla 14,9 stupně Celsia. 

Domů
Sdílet
Diskuse