Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
11. srpna 2023 15:30
Čas čtení 0:52

Penny Market musel zavřít kvůli pavoukovi, jehož jed způsobuje dlouhou a bolestivou erekci. Zvíře se nenašlo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Penny Market musel zavřít kvůli pavoukovi, jehož jed způsobuje dlouhou a bolestivou erekci. Zvíře se nenašlo
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Společnost provozující Penny Market v Kremži k (ne)nálezu pavouka příliš informací neposkytla.

Penny Market v rakouské Kremži musel tento týden zůstat uzavřený. V krabici s banány měl totiž jeden z pracovníků supermarketu spatřit jedovatého palovčíka brazilského. Jde o druh pavouka, jehož kousnutí způsobuje priapismus, tedy dlouhotrvající a spontánně neustupující erekci. Zvíře se ale nenašlo a společnost provozující síť supermarketů další informace neposkytla. 

21. července 2023 14:44 Čas čtení 1:15 Dívce spadla na nohu kuřecí nugetka, na McDonald's vysoudila pořádný balík Dívce spadla na nohu kuřecí nugetka, na McDonald's vysoudila pořádný balík

Na pátrání se podíleli hasiči i odborníci na pavouky 

Vedoucí obchodu zavolal hasiče poté, co měl mezi banány objevit zhruba deseticentimetrového pavouka. Podle deníku The Mirror pracovníci bedny s banány následně pevně uzavřeli, pavouk měl ale zůstat na svobodě. Obchod kvůli pátrání po zvířeti zůstal od úterý uzavřený.

Od pátku je podle tamní rozhlasové stanice znovu otevřeno. Na rozsáhlých úklidových a bezpečnostních opatřeních spolupracovali hasiči, městská správa, uklízeči i odborníci na pavouky. Žádného pavouka prý ale nenašli. Zákazníkům ani pracovníkům podle společnosti Rewe žádné nebezpečí nehrozí. Další informace ale společnost neposkytla. Neodpověděla ani na dotazy médií ohledně toho, zda šlo opravdu o nebezpečného palovčíka či proč byl celý obchod zatemněný.

11. srpna 2023 13:18 Čas čtení 1:38 Inzerát nabízí Čechům a Češkám smrtelný jed používaný při popravách. Jeho distribuce je ilegální Inzerát nabízí Čechům a Češkám smrtelný jed používaný při popravách. Jeho distribuce je ilegální

Brazilští palovčíci mají velmi účinný jed, a přestože vážné důsledky má jen malé procento kousnutí, došlo už i k úmrtí. Jed těchto pavouků obsahuje silný neurotoxin PhTx3. „Po kousnutí jed vyvolává silnou bolest, záněty a také erekce, které jsou údajně velmi nepříjemné, mohou trvat několik hodin a v těch nejhorších případech mohou vést až k impotenci,“vysvětluje časopis 100+1 zahraniční zajímavost.

Domů
Sdílet
Diskuse