Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
11. srpna 2023 17:32
Čas čtení 1:20

Cizinec obviněný ze znásilnění a pokusu o vraždu dívky je ve vazbě. Na brutální čin reagoval i ministr Rakušan

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Cizinec obviněný ze znásilnění a pokusu o vraždu dívky je ve vazbě. Na brutální čin reagoval i ministr Rakušan
Zdroj: Policie ČR

Obviněným je cizinec, který v Česku žije dlouhodobě.

Jak už jsme tě informovali, plzeňští policisté zahájili trestní stíhání osmnáctiletého muže, kterého obvinili ze spáchání trestného činu vraždy ve stadiu pokusu a trestného činu znásilnění. Policejní mluvčí potvrdila i informaci některých médií, podle nichž se jednalo o cizince. Okresní soud v Plzni poslal muže v pátek odpoledne do vazby.

Rakušan: K rozdmýchávání nesnášenlivosti kvůli národnosti útočníka není důvod

Obviněný vylákal v úterý v noci dívku na procházku kolem řeky v části Lobzy v obvodu Doubravka. „Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji. Následně jí způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval smrtí,“uvedla mluvčí. Dívku poté zabalil do pytle, shodil ze srázu do lesa a z místa odešel. Napadenou pravděpodobně zachránilo to, že předstírala svou smrt. 

11. srpna 2023 10:00 Čas čtení 1:05 Češka předstírala smrt, aby si zachránila život. Po brutálním znásilnění ji útočník zabalil do pytle a shodil ze srázu Češka předstírala smrt, aby si zachránila život. Po brutálním znásilnění ji útočník zabalil do pytle a shodil ze srázu

Policisté během několika hodin útočníka vypátrali. Na webu Krimi Plzeň se objevily neoficiální informace o tom, že dívce je teprve patnáct let a že útočníkem byl muž ukrajinské národnosti. „Nad rámec již uvedeného můžeme z naší strany potvrdit, že obviněným je cizinec, který zde dlouhodobě žije. Stále platí, že názory jsou jedna věc a šíření nenávisti věc druhá. Nikomu to nepomůže,“vyjádřila se v pátek odpoledne policie.

Reagoval také ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Ke generalizacím a rozdmýchávání nesnášenlivosti kvůli národnosti útočníka není důvod.Stejně jako násilí, které právem odsuzujeme, takové věci do civilizované společnosti nepatří,“ napsal na Twitter a čin označil za zavrženíhodný. 

11. srpna 2023 13:18 Čas čtení 1:38 Inzerát nabízí Čechům a Češkám smrtelný jed používaný při popravách. Jeho distribuce je ilegální Inzerát nabízí Čechům a Češkám smrtelný jed používaný při popravách. Jeho distribuce je ilegální

Plzeňský primátor Roman Zarzycký (ANO) svolal kvůli situaci bezpečnostní tým. „Pro mě osobně je to priorita číslo 1. Platí, že k případu přistupuji podle principu padni komu padni. Prosím všechny, nechme teď pracovat policii, která zadržela pachatele v jednotkách hodin a má mou plnou důvěru. Násilí neprospěje nikomu,“uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse