Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
12. srpna 2023 v 10:46
Čas čtení 0:40

Přehledně: Česká pošta zdraží některé služby SIPO. Kolik si připlatíme a co se ještě změní?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Přehledně: Česká pošta zdraží některé služby SIPO. Kolik si připlatíme a co se ještě změní?
Zdroj: Česká pošta/propagační materiál/volně k užití

Ke změnám v ceníku dojde od letošního října.

Od 1. října 2023 Česká pošta zdraží některé služby SIPO. Mezi nejvýraznější změny patří zvýšení ceny za zaslání potvrzení o platbě SIPO, a to ze současných patnácti na osmnáct korun. Zruší se také služba odvolání souhlasu s platební transakcí. Všechny změny zveřejnila Česká pošta na svém webu.

Letos jde už o třetí zdražování

Česká pošta navíc upravila text ceníku s cílem uvedené informace zpřehlednit a zohlednit požadavky zákona o platebním styku. Cena za poskytované platební služby SIPO je nově uváděna samostatně.

SIPO je platební nástroj, který umožňuje sdružit všechny pravidelné platby, například za vodu, plyn, nájem, telefon, pojistné, rozhlasové či televizní poplatky do jediné úhrady.

Česká pošta v letošním roce zdražovala už dvakrát. Nejprve v únoru a naposledy v červenci, kdy zdražila zaslání obyčejného psaní o čtyři koruny na 27 korun a na 34 korun v případě rychlejšího doručení. Zvýšila se i platba za cenné psaní, a to o deset korun na 77 korun. Jako důvod zdražení Česká pošta označila dlouhodobý pokles zájmu o tyto služby při stále rostoucích nákladech.

Změny platné od 1. října 2023.
Změny platné od 1. října 2023. Zdroj: Česká pošta
 
Domů
Sdílet
Diskuse