Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
12. srpna 2023 15:00
Čas čtení 1:18

V Česku otevře nový fastfood. Kdy a kde se na něj můžeš těšit?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Česku otevře nový fastfood. Kdy a kde se na něj můžeš těšit?
Zdroj: Flickr/volně k užití

V druhé polovině letošního září otevře svou první pobočku v Česku Popeyes – americký řetězec fastfood restaurací prodávajících smažené kuřecí maso.

Do konce roku vzniknou ještě další dvě pobočky – jedna v centru Brna a další kousek od Prahy. V rozhovoru pro server iDNES.cz to už v červenci potvrdil Marko Blaževič, který má značku na starost v Česku a Polsku. Blaževič uvedl, že první pobočka bude na Václavském náměstí, přesnou polohu ale neuvedl. Redakci iDNES se ji podařilo zjistit.

12. srpna 2023 14:50 Čas čtení 1:03 VIDEO: Místo osvěžujícího nápoje cukrovka? Pracovnice McDonald's tvrdí, že takto se vyrábí ledový čaj VIDEO: Místo osvěžujícího nápoje cukrovka? Pracovnice McDonald's tvrdí, že takto se vyrábí ledový čaj

Jen pár metrů od konkurence

Fastfood Popeyes otevře svou první pobočku v Domě módy, kde ještě do nedávna sídlila Sberbank. Je to jedna z pouze dvou neobsazených lokalit na Václavském náměstí, jak pro server uvedl Tomáš Krejcar z CZ Retail Advisors. Že právě tyto prostory budou patřit novému fastfoodu, potvrdili také vlastníci nemovitosti.

Anketa:
Vyzkoušíš nový fastfood?
Rozhodně, těším se.
Asi zůstanu věrný*á těm zavedeným.
Do fastfoodů nechodím vůbec a nehodlám to měnit.
Rozhodně, těším se.
78 %
289 Hlasů
Asi zůstanu věrný*á těm zavedeným.
6 %
22 Hlasů
Do fastfoodů nechodím vůbec a nehodlám to měnit.
16 %
59 Hlasů

„Ano, můžeme to potvrdit. S firmou Popeyes jsme na výběru a přípravě prostoru pracovali přibližně půl roku. Jsme rádi, že si pro tak důležitou pobočku v Praze vybrali právě tuto část přízemí Domu módy. Přímo vedle tohoto prostoru je nově k dispozici ještě další jednotka, pro kterou v tuto chvíli hledáme obdobného nájemce z řad prémiových fastfoodů,“ sdělil ředitel komerčních projektů PSN František Jiránek. První pobočka Popeyes tak otevře jen několik desítek metrů od konkurenčního KFC.

Blaževič se alespoň podělil o podobu prvních restaurací. Na Václavském náměstí půjde o dvoupodlažní restauraci s plochou 700 metrů čtverečních. V Brně se otevře dokonce třípodlažní restaurace a v plánu je pro letošek také drive-thru restaurace kousek od Prahy na dálničním tahu. Do deseti let by mělo v Česku vzniknout celkem šedesát poboček.

„Do budoucna chceme být také ve všech krajských městech, tady už tedy cílíme na obchodní domy. Předpokládám, že v polovině příštího roku se nám podaří otevřít pobočku ve dvou krajských městech. Určitě nechceme chaoticky jít cestou, že otevřeme Plzeň a Ostravu, chceme jít ideálně po regionech,“uvedl Blaževič.

Řetězec Popeyes byl založený v roce 1972 v New Orleans. V roce 2021 měl celkem 3 705 restaurací a působí v několika desítkách zemí světa. Většina restaurací funguje formou franšízy, v Česku je franšízantem v Česku společnost Rex Concepts CEE.

Domů
Sdílet
Diskuse