Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
14. srpna 2023 v 9:39
Čas čtení 0:42

Do Česka opět dorazí tropy. Teploty se vyšplhají na 33 stupňů, objeví se bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka opět dorazí tropy. Teploty se vyšplhají na 33 stupňů, objeví se bouřky
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Horké letní počasí budou provázet přeháňky a bouřky, při nichž může pršet intenzivněji.

„První srpnová dekáda byla velmi chladná a deštivá. O víkendu se už ale na naše území vrátilo léto v plné parádě a letní počasí nás bude provázet i celý týden. Maximální teploty budou na celém území nad letní hranicí 25 stupňů Celsia a nezřídka budou atakovat i tropických 30 stupňů Celsia. Nejsou vyloučeny ani tropické noci, kdy teplota vzduchu neklesne pod 20 stupňů,“ uvedl Český meteorologický ústav (ČHMÚ) na Facebooku.

Meteorologové na webu uvádí, že teploty se budou celý týden držet okolo tropické třicítky, teplé budou i noci. Objeví se také přeháňky a bouřky, při nichž může pršet intenzivněji. Ráno se místy objeví mlhy. 

14. srpna 2023 v 9:20 Čas čtení 1:05 Po koupání ve veřejných vodách nesmíš zapomenout na tyhle dvě věci, radí expertka Po koupání ve veřejných vodách nesmíš zapomenout na tyhle dvě věci, radí expertka

Teploměr může až do středy ukázat i 33 stupňů Celsia, od čtvrtka by měly být teploty převážně do 30 stupňů, na jihovýchodě země budou maxima ještě o dva stupně vyšší. Víkend by podle aktuální předpovědi měl být skoro bez mraků, jen s ojedinělou přeháňkou či bouřkou a teplotami od 27 do 32 stupňů.

Meteorologové vydali výstrahu na vysoké teploty pro většinu území zatím na pondělí, výhledově by měla platit až do středy.

Domů
Sdílet
Diskuse