Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
14. srpna 2023 19:28
Čas čtení 0:43

Ve Vídni řádí sériový vrah, vyhledává si nejzranitelnější oběti. Policie nevyloučila, že jde o skupinu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Vídeňská policie pátrá po pachateli či pachatelích tří útoků. Dva z nich byly smrtelné, informuje TASR podle agentury DPA a deníku Kurier.

Útočník nebo útočníci si vytipovávají lidi bez domova. Nejnovější oběť, 55letého muže, objevili minulý týden ve středu kolem druhé hodiny ráno při Hernalser Gurtel ve čtvrti Josefstadt. Muž seděl na kraji silnice a na těle měl vážné řezné a bodné rány.

14. srpna 2023 14:23 Čas čtení 1:39 Policie vyšetřuje po festivalu Grape bezohledné řidiče a úmrtí mladého muže Policie vyšetřuje po festivalu Grape bezohledné řidiče a úmrtí mladého muže

Po převozu do nemocnice byl napadený muž operován. Jeho zdravotní stav se ale ve čtvrtek zhoršil, takže jej nebylo možné vyslechnout. Následně v neděli zemřel, informovala v pondělí policejní mluvčí Barbara Gass.

„Lidé bez domova se kvůli nedostatku bezpečí, jistoty, soukromí a podpůrných sítí přátel a rodiny mohou stát zvláště zranitelní vůči násilí, zneužívání, zločinu a vykořisťování,“uvádí britská organizace Safer Devon Partnership na webu Preventing Exploitation Toolkit.

Mrtvé tělo jiného pobodaného 56letého bezdomovce objevili na lavičce v parku Handelskai v Brigittenau 12. července. O deset dní později v parku ve čtvrti Leopoldstadt neznámý útočník při podobném útoku těžce zranil 51letou ženu, která naštěstí útok přežila.

13. srpna 2023 9:53 Čas čtení 0:32 Němec uhasil hořící auto na dálnici pivem Němec uhasil hořící auto na dálnici pivem

Za všechny tři útoky je pravděpodobně zodpovědná jedna osoba nebo jedna skupina lidí, uvedla policejní mluvčí. Kvůli těmto útokům poskytují humanitární organizace ve Vídni během noci pro lidi bez domova další bezpečné přístřešky na přespání.

Domů
Sdílet
Diskuse