Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
13. srpna 2023 9:53
Čas čtení 0:32

Němec uhasil hořící auto na dálnici pivem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Němec uhasil hořící auto na dálnici pivem
Zdroj: Unsplash/Jona Novak/volně k užití (ilustrační foto)

Spotřeboval osm lahví.

Německý řidič uhasil pivem své auto, které se v důsledku poruchy vznítilo a začalo hořet, informovala agentura DPA s odvoláním na dopravní policii. K incidentu došlo na dálnici na severovýchodě Německa.

Šestatřicetiletý muž měl v autě zásobu piva, které se rozhodl použít k hašení. Celkem k tomu použil osm lahví. Přivolaným hasičům zbývalo už jen odpojit baterii a zabránit úniku kapalin, které by mohly ohrozit životní prostředí.

Řidič v sobotu odpoledne cestoval spolu se svou rodinou směrem k hlavnímu městu Berlín. Podle policie se vůz vznítil v důsledku technické poruchy motoru. „Rodina okamžitě opustila hořící osobní auto a uchýlila se do bezpečí,“ uvedly policejní zdroje.

Muži se sice podařilo plameny uhasit pivem, na vozidle však i tak vznikla škoda ve výši zhruba 6000 eur (145 tisíc korun). Jeho netradiční hasičský zásah ale zabránil hrozícímu poškození vozovky, píše DPA.

Domů
Sdílet
Diskuse