Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
14. srpna 2023 14:23
Čas čtení 1:39

Policie vyšetřuje po festivalu Grape bezohledné řidiče a úmrtí mladého muže

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Policie vyšetřuje po festivalu Grape bezohledné řidiče a úmrtí mladého muže
Zdroj: Festival Grape

Během oblíbeného slovenského festivalu došlo k několika nešťastným incidentům.

Úmrtí mladíka, dvojici krádeží ve stanovém městečku i řidiče pod vlivem drog vyšetřuje slovenská policie po festivalu Grape, který se konal uplynulý víkend ve slovenském Trenčíně. Kromě toho naměřila více řidičům alkohol v dechu. Informuje o tom agentura TASR.

14. srpna 2023 10:50 Čas čtení 0:34 Lily-Rose Depp si užívá slovenský festival Grape po boku své přítelkyně 070 Shake. Raperka vystoupila místo Yunga Leana Lily-Rose Depp si užívá slovenský festival Grape po boku své přítelkyně 070 Shake. Raperka vystoupila místo Yunga Leana

Festival navštívilo podle vyjádření pořadatele přibližně 25 500 lidí. „Policisté během tří dnů trvání festivalu dohlíželi na veřejný pořádek i na bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ uvedla policie.

Smrt mladíka

Během festivalu zemřel dvaadvacetiletý muž. Mladíka našli o víkendu účastnictvo festivalu na trenčínském letišti. Ležel na zemi u stanu a byl v bezvědomí. Po oznámení nalezené osoby byla okamžitě přivolána festivalová záchranná služba, která jej okamžitě převezla do nemocnice. Přes snahu záchranářů ale muž zemřel.

„Navzdory snaze záchranářů a okamžitému převozu do nemocnice muž boj o život prohrál. Policie v Trenčíně zahájila trestní stíhání ve věci přečinu usmrcení. Bližší informace poskytneme, až když to procesní situace dovolí,“ uvedla policie na Facebooku.

K incidentu se vyjádřil také organizátorský tým festivalu na sociálních sítích. „Mladému muži poskytla první pomoc a sanitkou ho převezla do nemocnice. Dnes na oběd jsme se od policie dozvěděli, že bohužel jeho život vyhasl. Nenacházíme vůbec slova, je nám to nesmírně líto a vyjadřujeme upřímnou soustrast celé rodině,“ napsali.

Kriminalisté aktuálně vyšetřují okolnosti úmrtí. Podle prvních informací by mělo jít o usmrcení z nedbalosti. Zatím není jasné, kdo je podezřelý a jak přesně k smrti došlo. Přesnou příčinu smrti mladíka podle policie určí soudní pitva. 

13. srpna 2023 9:53 Čas čtení 0:32 Němec uhasil hořící auto na dálnici pivem Němec uhasil hořící auto na dálnici pivem

Návštěvnictvo pod vlivem alkoholu i drog

Vyšetřují se také dvě krádeže, ke kterým došlo ve stanovém městečku. Po pachateli pátrá policie. „Policisté dále zjistili 15 řidičů motorových vozidel jedoucích pod vlivem alkoholu s výsledkem dechové zkoušky do jednoho promile, pět řidičů motorových vozidel jedoucích pod vlivem alkoholu s výsledkem nad jedno promile a 11 řidičů nemotorových vozidel nafoukalo do jednoho promile,“ přiblížila policie.


Alkohol v dechu měli podle ní i dva koloběžkáři, policie odhalila také řidiče motorového vozidla, který jezdil pod vlivem drog. „Ve správním řízení za jízdu pod vlivem alkoholu do jednoho promile hrozí řidičům pokuta do 800 eur (necelých 20 tisíc korun, pozn. red.) a zákaz činnosti řídit motorová vozidla do tří let. V případě alkoholu nad jedno promile se řidič dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a o trestu rozhodne soud,“ připomněla policie.

Grape je multižánrový festival, který se každoročně koná na trenčínském letišti na Slovensku. Uplynulý víkend se uskutečnil již 12. ročník, na kterém si konkrétně 27 tisíc lidí užilo na šesti stageech více než 80 slovenských, ale i světových interpretů a interpretek. 

Domů
Sdílet
Diskuse