Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
18. srpna 2023 17:46
Čas čtení 0:26

Španělé si chrání pláže před turisty. Falešnými cedulemi varují před nebezpečím medúz nebo pádu kamenů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Španělé si chrání pláže před turisty. Falešnými cedulemi varují před nebezpečím medúz nebo pádu kamenů
Zdroj: Catevra

Španělům na Mallorce se nelíbí turisty přeplněné pláže. Nyní se je rozhodli odradit pomocí falešných cedulí, které upozorňují na různá nebezpečí.

Cedule působí oficiálně, anglickým nápisem a symbolem poukazují na výskyt medúz, padajícího kamení nebo na to, že pláž je zcela uzavřená. Na dolní straně je však drobným písmem v katalánštině vysvětleno, že nehrozí popálení medúzou, ale pouze přeplnění pláže turisty.

20. července 2023 13:00 Čas čtení 8:27 „Nejsme žádní úchylové!“ Navštívili jsme nudistickou pláž na jezeře Lhota (Reportáž) „Nejsme žádní úchylové!“ Navštívili jsme nudistickou pláž na jezeře Lhota (Reportáž)

Cedule kolem oblíbených pláží rozmístili členové antikapitalistické skupiny Caterva působící na Mallorce. Kromě španělských médií na to upozornil například britský deník The Daily Mail.

„Se špetkou humoru jsme vyvěsili pár plakátů, které můžete vidět na fotkách. Uzurpování zátok je jen dalším vyjádřením toho, jak kapitalismus využívá ekonomickou činnost, jako je turistika, dovedenou do extrému ke ždímání území a vytěžení maximální nadhodnoty z pracujících,“ napsala skupina Caterva na síti X (dříve Twitter).
 

Domů
Sdílet
Diskuse